Armēnijā aizturēts bēguļojošais Gabrieļans, kurš nodūra savu vienaudzi Kristiānu
Arams Gabrieļans tiek apsūdzēts par nepilngadīgā Teikas vidusskolas skolēna Kristiāna Čiprusa slepkavību pirms četriem gadiem.
Pasaulē
2016. gada 24. marts, 10:41

Armēnijā aizturēts bēguļojošais Gabrieļans, kurš nodūra savu vienaudzi Kristiānu

Jauns.lv

Armēnijas policija ir aizturējusi 21 gadus vecu Latvijas pilsoni, kurš izsludināts meklēšanā saistībā ar slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, vēsta ziņu aģentūra “Armenpress”.

Pateicoties īpašiem pasākumiem, kurus īstenoja Kriminālizlūkošanas ģenerāldepartamenta darbinieki un viņu kolēģi no Interpola Armēnijas biroja Armaviras apgabala departamenta un Armaviras policijas nodaļas, 1995.gadā dzimušais Latvijas pilsonis Arams Gabrieļans otrdienas rītā pulksten 10 tika aizturēts Armaviras apgabala Parakaras ciemā.

"Armenpress" no Armēnijas policijas oficiālās vietnes ieguva informāciju, ka Latvijas Ģenerālprokuratūra kopš 2015.gada 8.jūnija meklē Gabrieljanu, kurš apsūdzēts pēc Latvijas Kriminālkodeksa 117.panta 12.daļas par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Gabrieļans tiek apsūdzēts par nepilngadīgā Teikas vidusskolas skolēna Kristiāna Čiprusa slepkavību pirms četriem gadiem.

Pērn, 22.aprīlī stājās spēkā spriedums, Gabrieļanu sodot ar desmit gadiem cietumā un kompensāciju cietušajiem - 110 tūkstošiem eiro. Taču šis spriedums palika neizpildīts - kad policija maijā devās to izpildīt, Gabrieļans vairs nebija atrodams, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Savukārt cietusī ģimene vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo uzskatīja, ka Latvijas valsts nav nodrošinājusi to, ka slepkavam piespriestais sods tiek izpildīts.

Cietušie iepriekš pieļāva, ka Gabrieļans atstājis valsti, jo viņa tēvs ir armēnis un notiesātā radinieki dzīvo Armēnijā. Policija Gabrieļanu izsludināja starptautiskā meklēšanā.

 

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA