Par žurnālistes Kimas Vallas zvērīgo slepkavību uzņēmējam Madsenam piespriež mūža ieslodzījumu
2018. gada 25. aprīlis, 14:43

Par žurnālistes Kimas Vallas zvērīgo slepkavību uzņēmējam Madsenam piespriež mūža ieslodzījumu

Jauns.lv

Dāņu uzņēmējam, inženierim Pīteram Madsenam trešdien piespriests mūža ieslodzījums par 30 gadus vecās zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību, vēsta ārzemju mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dānijas mediji norāda, ka Dānijā mūža ieslodzījumi tiek piespriesti ārkārtīgi reti - pat par slepkavībām. Madsena advokāts paziņoja, ka pārsūdzēs notiesājošo spriedumu par slepkavību, kā arī mūža ieslodzījumu, kas Dānijā parasti ir 16 gadi.

Tiesā pierādīts, ka viņš nogalinājis jauno žurnālisti, kura devās uz Madsena zemūdeni veidot par viņu publikāciju. Apsūdzības puse arīdzan uzskatīja, ka Madsens žurnālisti spīdzinājis un seksuāli uzbrucis, sitis, nogalinājis un visbeidzot arī sadalījis gabalos.

Prokurors Džeikobs Bačs Džepsens norādīja, ka Madsens ir bīstams sabiedrībai un izdarījis "tik pretīgu un atbaidošu noziegumu, ka nav uzskatāms par normālu cilvēku". Tiesā Kopenhāgenā liecināja arī psihoterapeits, kurš informēja, ka Pīters Madsens uzskatāms par narcistisku sociopātu bez empātijas spējām, taču psihiski nav nepieskaitāms, tāpēc tiesājams.

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon
35

Jau vēstījām, ka 30 gadus vecās žurnālistes līķis bez galvas ūdeņos pie Kopenhāgenas tika atrasts 21.augustā - 11 dienas pēc viņas pazušanas. Viņa pēdējo reizi dzīva tika redzēta uz Madsena privātās zemūdenes. Tiek uzskatīts, ka Valla viņu intervēja topošam rakstam. Madsens apgalvoja, ka Valla aizgājusi bojā, kad viņai uzkritusi 70 kilogramus smaga zemūdenes lūka, un viņš panikā žurnālisti pārmetis pāri bortam. Vēlāk viņš atzinās, ka Vallas ķermeni sadalījis gabalos.