Grībauskaite: "Uz teroristu karu mums ir jāatbild ar karu"
Grībauskaite: "Mums ir jāsniedz stingra atbilde ar visiem iespējamajiem līdzekļiem. Ar to es domāju, ka uz karu ir jāatbild ar karu pret terorismu. Mums arī ir jāpiesaka karš teroristiem. Pasākumiem ir jābūt atbilstošiem. Teroristi ir noziedznieki. Viņi ved karu pret cilvēci, cilvēkiem. Un mūsu atbildes pasākumiem ir jābūt atbilstošiem."
Pasaulē
2016. gada 24. marts, 11:47

Grībauskaite: "Uz teroristu karu mums ir jāatbild ar karu"

Jauns.lv

Uz notiekošo teroristu karu mums ir jāatbild ar karu, ceturtdien paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un piebilda, ka Eiropa ir pārāk naiva un pavirša, kad runa ir par terorisma draudiem.

"Uzskatu, ka mēs Eiropā esam pārāk naivi un pavirši, kad runa ir par terorisma draudiem, un pienācīgi tos neizvērtējam. Mums ir atklāti sev jāpasaka, ka pret visiem Eiropas iedzīvotājiem notiek brutāls un neattaisnojams karš. Un tādēļ atbildei ir jābūt atbilstošai," Grībauskaite ceturtdien teica Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai.

"Mums ir jāsniedz stingra atbilde ar visiem iespējamajiem līdzekļiem. Ar to es domāju, ka uz karu ir jāatbild ar karu pret terorismu. Mums arī ir jāpiesaka karš teroristiem. Pasākumiem ir jābūt atbilstošiem. Teroristi ir noziedznieki. Viņi ved karu pret cilvēci, cilvēkiem. Un mūsu atbildes pasākumiem ir jābūt atbilstošiem," viņa sacīja.

Lietuvas prezidente norādīja, ka teroristi vēršas pret vislielāko vērtību, proti, cilvēka dzīvību.

"Un tas nozīmē, ka mums ir jāpastiprina sadarbība valstu starpā un izlūkošanas datu apmaiņa. Diemžēl tas nenotiek. Mums ir jāizskauž terorisma finansējuma avoti, un cīņai pret organizēto noziedzību ir jābūt pilnīgi citādākam pamatojumam," klāstīja Grībauskaite.

Viņa arī uzsvēra nepieciešamību stiprināt informācijas drošību, jo "pašlaik Eiropā ir ļoti viegli izplatīt propagandu un rekrutēt Eiropas jauniešus".

Jau vēstīts, ka Briseles lidostā un metro stacijā otrdien sarīkotos teroraktos gāja bojā 31 cilvēks un ievainoti apmēram 270.

LETA/Foto: EPA/LETA