foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Absurds avioreisā uz ASV: sieviete spiesta maksāt 500 dolāru sodu par ābolu, ko saņēmusi no apkalpes
Pasaulē
2018. gada 24. aprīlis, 10:56

Absurds avioreisā uz ASV: sieviete spiesta maksāt 500 dolāru sodu par ābolu, ko saņēmusi no apkalpes

Jauns.lv

Avioreisā no Parīzes uz ASV sieviete muitas kontroles punktā Mineapolisā saņēmusi 500 ASV dolāru (408 eiro) sodu par rokas bagāžā pārvadātu ābolu, kuru viņai kā bezmaksas uzkodu lidmašīnā izsniegusi lidaparāta apkalpe. 

Kristāla Tadloka reisā no Parīzes uz ASV saņēmusi bezmaksas uzkodu – ābolu, taču, to pietaupījusi vēlākam reisam uz Denveru un ielikusi rokas bagāžā. ASV robežkontroles punktā Mineapolisā  (viņas pirmajā pieturpunktā) sieviete aizturēta un viņai paskaidrots, ka visiem augļiem un dārzeņiem jābūt deklarētiem. 

Aviokompānijas “Delta Airlines” reisā ābolu pasažieriem izdalīja kā bezmaksas uzkodu un tas bijis ievietots aizvērtā plastikāta maisiņā. Kristāla apgalvo, ka augli nav aiztikusi un no maisiņa nav izņēmusi.

Robežkontroles punktā sieviete jautājusi, vai viņai lidmašīnā vajadzēja augli apēst, vai izmest, uz ko robežkontrolieris atbildējis ar soda kvīti 500 ASV dolāru vērtībā. 

“Tas tiešām ir absurdi, ka viena ābola dēļ pret tevi izturas kā pret kriminālnoziedznieku,” presē sacījusi Kristāla. 

Aviokompānijas “Delta Airlines” pārstāvis notikušo komentējot uzsvēris, ka pasažieri vienmēr tiek mudināti ievērot ASV robežkontroles noteikumus. Ābols bijis daļa no lidojuma laikā izsniegtās pārtikas, un bija paredzēts apēšanai gaisa kuģī. 

Tēmas