foto: REUTERS
Toronto traģēdijas aizdomās turētais - 25 gadus vecs datorzinātņu students
Traģēdijas aculieciniece notikuma vietā.
Pasaulē
2018. gada 24. aprīlis, 09:05

Toronto traģēdijas aizdomās turētais - 25 gadus vecs datorzinātņu students

Jauns.lv

Toronto policija saistībā ar traģisko incidentu, kur autofurgonam uzbraucot gājējiem, 10 cilvēki gāja bojā, aizturēja 25 gadus veco Aleku Minasianu. Saskaņā ar vīrieša profilu sociālajā tīklā "LinkedIn", viņš studēja datorzinātnes Toronto pilsētas koledžā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija šobrīd neatklāj notikušā motīvus, vienlaikus gan norādot, ka aizdomās turētais nerada draudus nacionālajai drošībai. 

Minasians policijas redzeslokā iepriekš nebija nonācis. Atbildīgās amatpersonas, vaicātas, vai tās neizslēdz, ka notikušais varētu būt saistīs ar terorismu, sacīja, ka šobrīd netiek izslēgta neviena versija. 

Toronto gājējos ietriekusies automašīna

Automašīnai ietriecoties gājējos Kanādas pilsētā Toronto, negadījumā cietuši vismaz desmit cilvēki.

gallery icon
50

Tāpat policija aicinājusi aculieciniekus atsaukties un sniegt informāciju. "Mums jānoskaidro, vai tur bija vairāk cilvēku, vai viņš strādāja kopā ar kādu vai arī tā bija vienatnē pastrādāta pašdarbība."

Jauns.lv jau vēstīja, ka Kanādas pilsētā Toronto pirmdien autovadītājs ar baltu busiņu tīši uzbraucis uz ietves, nogalinot 10 un ievainojot vēl 16 cilvēkus. 

Policija ziņo, ka transportlīdzekļa vadītājas uzreiz pēc incidenta vienā no noslogotākajiem Toronto krustojumiem pametis notikuma vietu, bet dažus kvartālus tālāk policijai izdevās viņu aizturēt. 

Aculiecinieki pēc notikušā medijiem stāstīja: "Vadītājs jau iepriekš bija labi iepazinies ar apkārtni. Viņš brauca pa ietvi, notrieca cilvēkus, izbrauca atpakaļ uz ielas, lai pēcāk atkal atkārtoti uzbrauktu uz ietves."

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo žurnālistiem pavēstīja: "Protams, mēs esam Toronto incidenta izmeklēšanas sākuma stadijā. Mēs izsakām līdzjūtību visiem cietušajiem. Tuvākajā laikā mēs zināsim vairāk."


 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās