foto: Ekrānuzņēmums
Vecs, kurls un daļēji akls suns Austrālijā izglābj mazas meitenītes dzīvību
Vecmāmiņa ar Auroras glābēju - 17 gadus veco Austrālijas ganusuni Maksu.
2018. gada 22. aprīlis, 10:29

Vecs, kurls un daļēji akls suns Austrālijā izglābj mazas meitenītes dzīvību

Jauns.lv

Austrālijā vecs, kurls un daļēji akls suns vairāk nekā 15 stundu garumā savvaļas biezoknī pieskatījis apmaldījušos 3 gadus vecu meitenīti, sestdien vēstīja vietējie mediji.

Meitene vārdā Aurora piektdien 20. aprīlī noklīda no ģimenes īpašuma netālu no Varvikas, Kvīnslendas štatā un tika izziņota par pazudušu 15:00 pēc vietējā laika. Tā vakara meitenes meklēšana piedzīvoja neveiksmi.

Policijas insektors Kreigs Berijs stāta: "Tā ir ļoti nepateicīga teritorija, kurā meklēt pazudušo. Tā ir kalnaina un ar bieziem krūmiem."

foto: Ekrānuzņēmums
Vecmāmiņa ar Auroras glābēju - 17 gadus veco Austrālijas ganusuni Maksu.

Pazudušās Auroras vecmāmiņa Leisa Beneta stāsta: "Tas bija sirdi plosoši, kad visi izklīda un pārtrauca meklēšanu, lai to atsāktu no rīta. Mēs stāvējām tumsā, zinot, ka mazā Aurora ir viena aukstumā."

17 gadus vecais Austrālijas ganusuns vārdā Makss sekoja Aurorai un palika ar viņu slapjajā un vēsajā naktī, bet sestdien no rīta tika atsākta meitenes meklēšana, kurā iesaistījās vairāk nekā 100 glābšanas dienesta darbinieki, policisti un brīvprātīgie.

foto: Ekrānuzņēmums
Ģimenes īpašumam apkārt bija kalnaina un ar bieziem krūmiem klāta teritorija.

Meitenītes vecmāmiņa Leisa Beneta sadzirdēja Auroru ģimenes īpašuma kalna galā un meitenīte tika izglābta. Meitenei bija daži nelieli nobrāzumi, bet viņas dzīvībai nekādas briesmas nedraudēja.

"Es izkliedzu viņas vārdu un Aurora man atsaucās," priecīgi stāsta vecmāmiņa.

"Viņa ir apgarots mazs eņģelītis, viņa teica, ka nebija bail. Ar viņu viss ir kārtībā un meitenīte paziņoja, ka kārtīgi izgulējusies," turpina Leisa.

Par meitenītes izglābšanu, Kvīnslendas policija piešķīra Maksam goda policijas suņa statusu.

Policijas inspektors Kreigs Berijs: "Bērns atradās biezoknī visu nakti kompānijā ar vecu, aklu un puskurlu suni, tāpēc tas ir labākais iespējamais iznākums."