Pasaulē
2016. gada 25. marts, 08:02

Polija plāno pieņemt jaunu pretterorisma likumu

Jauns.lv

Pēc Briseles teroraktiem Polija ceturtdien paziņojusi par plāniem pieņemt jaunu pretterorisma likumu, kas paplašinātu varasiestāžu iespējas izspiegot ārvalstu pilsoņus.

Par līdzīgiem plāniem ceturtdien pirms Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministra sanāksmes Briselē paziņoja arī Ungārija.

Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Blaščaks paziņoja, ka likumprojektu valdībai plānots prezentēt aprīlī, lai jau maijā varētu to iesniegt apstiprināšanai parlamentā.

Viņš sacīja, ka mērķis ir jaunos pasākumus ieviest līdz NATO samitam 8. un 9.jūlijā un Pasaules Jaunatnes dienām no 27.jūlija līdz 31.jūlijam, kad Polijā ieradīsies pāvests Francisks.

Jaunais likums ļaus uz ilgāku laiku aizturēt personas, kas tiek turētas aizdomās par terorismu, un dos iespēju nekavējoties izraidīt ārvalstu pilsoņus un slēgt robežas, atklāja amatpersonas.

Valdošās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačinskis ceturtdien aicināja opozīciju nolikt malā politiskās nesaskaņas līdz pāvesta vizītes beigām, ņemot vērā "ārkārtējo situāciju Rietumos un Krievijas agresīvo politiku".

LETA, AFP