foto: Ekrānuzņēmums
Publiskots video ar Jūliju Skripaļu Šeremetjevas lidostā pirms izlidošanas uz Londonu
Jūlija Skripaļa 3.martā Šeremetjevo lidostas Maskavā.
Pasaulē
2018. gada 19. aprīlis, 17:14

Publiskots video ar Jūliju Skripaļu Šeremetjevas lidostā pirms izlidošanas uz Londonu

Jauns.lv

Krievijas izmeklēšanas komiteja trešdien 18. aprīlī publicēja novērošanas kameras video no Šeremetjevas lidostas Maskavā, kurā fiksēts 3. marts un pirms izlidošanas uz Lielbritāniju redzama Jūlija Skripaļa.

Video vēstījumā Krievijas izmeklēšanas komiteja norādīja, ka tā ir identificējusi visus pasažierus, kuri kopā ar Jūliju Skripaļu lidoja uz Londonu un nevienam no viņiem neesot bijušas saindēšanās pazīmes.

foto: Ekrānuzņēmums
Jūlija Skripaļa 3.martā Šeremetjevo lidostas Maskavā.

Izmeklēšanas komitejas darbinieki izsekojuši taksometru, ar kuru Skripaļa devusies uz galvaspilsētas lidostu. Izmeklētāji izpētījuši videoierakstus ar sievietes ierašanos Šeremetjevas lidostā un secinājuši, ka neviens no pasažieriem, kuri kopā ar Jūliju lidoja uz Londonu, nav cietis.

"Nevienam no pasažieriem, kuri lidoja ar šo reisu nav saindēšanās pazīmes ar ķīmiskajām vielām," paziņoja izmeklēšanas kimitejā.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok", kas tika uzklāta uz Skripaļu mājas ārdurvju roktura. To apstiprinājusi arī Starptautiskā Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju (OPCW).

Nervus paralizējošā viela, ar ko tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita, bija šķidrā formā un būs nepieciešami vairāki mēneši, lai likvidētu visas toksīna pēdas, otrdien paziņojušas Lielbritānijas amatpersonas.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons savas valsts parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Krievijas izlūkošanas aģentūra bijušo dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu izspiegojusi piecus gadus, vēstulē NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam pavēstījis NATO valstu drošības padomnieks Marks Sedvils.

Krievijas hakeri izspiegojuši Skripaļu e-pastu sarakstes daudzu gadu garumā. Marks Sedvils atzina, ka Skripaļs joprojām var tikt uzskatīts par mērķi. “Ir ļoti iespējams, ka Krievijas izlūkdienesti Skripaļu joprojām uzskata par mērķi slepkavībai,” pauda Sedvils.

Viņš arī uzsvēra, ka tikai Krievijai ir tehniskie līdzekļi un pieredze šāda (Solsberī) uzbrukuma realizēšanā, vēsta britu mediji.

Karavīri aizvāc automašīnas, kas atradās krievu spiega indēšanas vietā

Automašīnas, kuras, iespējams, nonāca saskarē ar nervus paralizējošajām vielām, ko izmantoja uzrbukumā Krievijas spiegam, tika aizvāktas no Solsberi policijas stāvlaukuma.

gallery icon
43

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

Solsberi policija pie restorāna, kuru slēdza pēc krievu spiega saindēšanās

Aculiecinieks, kurš izsauca ātro palīdzību, grafiski aprakstīja bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa saindēšanos. Lielbritānijas policija paziņoja, ka divi cilvēki: 66 ...

gallery icon
17