foto: Vida Press
Jauns sēdvietu modelis lidmašīnās varētu padarīt lidojumu ekonomiskajā klasē nožēlojamu
Pasaulē
2018. gada 19. aprīlis, 12:05

Jauns sēdvietu modelis lidmašīnās varētu padarīt lidojumu ekonomiskajā klasē nožēlojamu

Jauns.lv

Itālijas lidaparātu sēdvietu ražošanas uzņēmums “SkyRider” nācis klajā ar jaunu sēdvietu modeli lidmašīnu ekonomiskajā klasē. Jaunais krēslu dizains veidots ar mērķi, lai maksimāli uzlabotu pasažieru komfortu, ļaujot tiem lidojuma laikā izstiept kājas tik, cik vien tas ir nepieciešams. 

Izklausās labi? Taču ir viens āķis, proti, sēdēšana šajos krēslos būs vertikālā stāvoklī, kas drīzāk atgādinās stāvēšanu kājās, vēsta “The Independent”. 

Jaunais krēslu dizains ļautu aviokompānijām palielināt pasažieru skaitu līdz pat 20%, tādējādi palielinot arī peļņu. Viena šāda sēdvieta arī sver par 50% mazāk nekā standarta sēdvieta un tai ir mazāk detaļu, padarot krēslu ražošanu daudz lētāku. Krēsls vizuāli gan drīzāk atgādina zirgu sedlus, nevis normāli sēdvietu. 

Jaunais krēslu modelis prezentēts Hamburgā notikušajā aviācijas interjera izstādē “Aircraft Interiors Expo”. Pagaidām gan neviena aviokompānija nav izrādījusi interesi par inovatīvo krēslu modeli. 

Zemo cenu aviokompānija “Ryanair” ko līdzīgu jau ierosināja 2010. gadā, šī ideja gan  neguva popularitāti un tā arī netika realizēta. 

Tēmas