Putins ieceļ Kadirovu par Čečenijas vadītāja vietas pagaidu izpildītāju
Putins cer, ka Kadirovs (pa labi) kandidēs septembrī paredzētajās Čečenijas vadītāja vēlēšanās uz atkārtotu pilnvaru termiņu.
Pasaulē
2016. gada 25. marts, 18:45

Putins ieceļ Kadirovu par Čečenijas vadītāja vietas pagaidu izpildītāju

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstījis dekrētu par pašreizējā Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova iecelšanu par republikas vadītāja vietas izpildītāju un izteicis cerību, ka viņš kandidēs septembrī paredzētajās vēlēšanās uz atkārtotu pilnvaru termiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiekoties ar Čečenijas prezidentu, Putins norādīja, ka Kadirova pašreizējais pilnvaru termiņš beidzas 5.aprīlī un ka parakstīts dekrēts, ar kuru viņam uzticēta republikas vadītāja pienākumu pagaidu pildīšana līdz vēlēšanām.

Kremļa saimnieks arī pauda cerību, ka “Čečenijas iedzīvotāji, čečenu tauta priekšvēlēšanu kampaņas laikā spēs pēc nopelniem novērtēt to, ko jūs (Kadirovs) esat paveicis republikas labā”.

Tikmēr Krievijas opozīcija uzskata, ka Kadirovs ir tieši saistīts ar opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību, kā arī ar citiem noziegumiem.

Kadirovs arī ir tieši saistīts ar Krievijas bruņoto iebrukumu Ukrainā un atšķirībā no Kremļa nav slēpis, ka viņa pakļautībā esošie čečenu bruņotie formējumi ir bijuši tieši iesaistīti karadarbībā Ukrainas austrumos.

   

BNS/Foto: AFP/LETA