foto: Sputnik
Krievijas ģenerālprokurors paziņo, ka sazvērnieki gribējuši izjaukt futbola Pasaules kausu
Krievijas ģenerālprokurors: Atklāta sazvērestība ar mērķi izjaukt Pasaules kausa izcīņu futbolā.
2018. gada 17. aprīlis, 22:59

Krievijas ģenerālprokurors paziņo, ka sazvērnieki gribējuši izjaukt futbola Pasaules kausu

Jauns.lv / LETA

Krievijas ģenerālprokurors Jurijs Čaika paziņojis, ka tiesībsargāšanas iestādes esot novērsušas labēji noskaņoto futbola līdzjutēju plānus izjaukt Pasaules kausa izcīņas norisi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čaikas ziņojumā, kas iesniegts parlamenta augšpalātai - Federācijas padomei -, apgalvots, ka aizdomās turamie, kas aprakstīti vienīgi kā "ekstrēmisti", plānojuši iesaistīt radikāli labējo līdzjutēju grupējumu T.O.Y.S., lai izjauktu Pasaules kausa izcīņas spēles Samarā. Čaikas ziņojumā, kuru otrdien publiskojusi aģentūra TASS, nav paskaidrots, kādas darbības plānojuši īstenot aizdomās turamie. Radikāli nacionālistisko grupējumu T.O.Y.S., kas pazīstams arī kā Krievijas otrās līgas Samaras komandas "Krilja sovetov" līdzjutēju klubs, tiesa pagājušajā gadā aizliedza.

T.O.Y.S. līderim Jevgēņijam Gavrilovam tiesa par galēji labējas ideoloģijas propagandēšanu piesprieda nosacītu cietumsodu un aizliedza apmeklēt futbola spēles. Grupējuma locekļi ne tikai iesaistījās sadursmēs ar citu futbola klubu līdzjutējiem, bet rīkoja arī uzbrukumus imigrantiem.

Samara ir viena no 11 Krievijas pilsētām, kuras jūnijā uzņems Pasaules kausa izcīņas dalībniekus un skatītājus. Tur paredzētas sešas spēles, tostarp arī ceturtdaļfināls. Starp izlasēm, kurām paredzētas spēles Samarā, ir Kolumbija, Senegāla, Austrālija un Krievija.