foto: AFP/Scanpix/LETA
Bijušajiem Trampa administrācijas darbiniekiem grūtības atrast jaunu darbu
Jo ilgāk cilvēks strādā Trampa administrācijā, jo sliktākas ir viņa izredzes.
Pasaulē
2018. gada 16. aprīlis, 23:36

Bijušajiem Trampa administrācijas darbiniekiem grūtības atrast jaunu darbu

LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas bijušajiem darbiniekiem ir arvien grūtāk atrast jaunas darbavietas, jo privātie uzņēmumi nevēlas pieņemt viņus darbā, vēsta interneta vietne "BuzzFeed News".

Uzņēmumi, kas agrāk ar prieku pieņēma darbā bijušos prezidenta administrācijas darbiniekus un lepojās ar to, aplēsuši, ka Trampa administrācijas gadījumā riski ir lielāki nekā ieguvumi.

Intervējot vairākas bijušās un esošās administrācijas amatpersonas un darbā iekārtošanas aģentus, "BuzzFeed News" secinājusi, ka sevišķi grūti atrast jaunu darbu ir zemāka vai vidēja ranga administrācijas darbiniekiem.

"Visi ir nobažījušies par sabiedrības negatīvu pretreakciju," atzina kāds darbā iekārtošanas aģents, piebilstot, ka, pieņemto darbā bijušās Trampa administrācijas amatpersonas, šāds risks pastāv.

Vismaz viena prominenta Vašingtonas sabiedrisko attiecību kompānija ir pieņēmusi lēmumu nepieņemt darbā cilvēkus no Trampa administrācijas, bet vairumam uzņēmumu nav šādas oficiālas politikas. Tie vienkārši neizrāda interesi noorganizēt intervijas, ja darbā piesakās bijušās Trampa administrācijas amatpersonas.

Jo ilgāk cilvēks strādā Trampa administrācijā, jo sliktākas ir viņa izredzes, "BuzzFeed News" atklāja kādas sabiedrisko attiecību firmas pārstāvis.

Vairāki avoti tīmekļa vietnei norādīja, ka pat augsta ranga administrācijas darbiniekiem ir problēmas atrast jaunu darbu, sevišķi tiem, kas pirms tam strādāja Trampa kampaņā un agrāk nav strādājuši prezidenta administrācijā, un tiem, kurus skārusi īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšana par Krievijas jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

"Tur pastāv juridiskais risks," norādīja kāds konsultants, kurš specializējies valdības amatpersonu iekārtošanā darbā privātajā sektorā.

Labākās pozīcijās ir amatpersonas, kurām vēl pirms Trampa prezidentūras bijusi gara karjera privātajā vai valdības sektorā. "BuzzFeed News" kā pozitīvus piemērus min Trampa administrācijas vadītāja vietnieku Krisu Lidellu un Nacionālās ekonomikas padomes direktora vietnieci Šahiru Naitu.

"Daudzi cilvēki Baltajā namā neapjauš, cik šaurs pašreiz ir tirgus viņu pakalpojumiem. Jebkuru darbu, ko viņi var cerēt dabūt ārpusē, viņi iegūs savas pirms Baltā nama pieredzes dēļ ," sacīja kāda bijusī Baltā nama amatpersona.

"BuzzFeed News" norāda, ka tādēļ arī daudzi pusmūža republikāņi necenšas tikt pie amata Baltajā namā, jo risks sabojāt turpmākās karjeras iespējas ir pārāk liels.