Briseles lidostas teroraktā pirmais apsūdzētais varētu būt bēguļojošais spridzinātājs
Pašlaik gan vēl nevar pilnīgi droši apgalvot, ka Feičals ir vīrs gaišajā mētelī.
Pasaulē
2016. gada 26. marts, 17:35

Briseles lidostas teroraktā pirmais apsūdzētais varētu būt bēguļojošais spridzinātājs

Jauns.lv

Beļģijā aizdomās turētais, kas tiek identificēts kā Feičals Š., ir apsūdzēts teroristiskā slepkavībā, un policija mēģina gūt apstiprinājumu, ka viņš ir spridzinātājs, kuram izdevās aizbēgt pēc uzbrukuma Briseles lidostā, sestdien paziņoja izmeklēšanai pietuvināts anonīms avots.

"Viņš tiek apsūdzēts līdzdalībā teroristiskā grupējumā, teroristiskā slepkavībā un teroristiskas slepkavības mēģinājumā," teikts prokuratūras izplatītajā paziņojumā, kurā norādīts, ka Feičals Š. ir viens no sešiem cilvēkiem, kurus ceturtdienas vakarā policija aizturēja plašajos reidos.

Uz jautājumu, vai šī ir tā pati persona, kas redzama videonovērošanas kameru ierakstos no Briseles lidostas kopā ar diviem pašnāvniekiem spridzinātājiem, lietas izmeklēšanai pietuvināts avots atbildēja, ka pašlaik to nevar pilnīgi droši apgalvot.

"Tā ir hipotēze, pie kuras strādā izmeklētāji," sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Beļģijas plašsaziņas līdzekļos izskanējis, ka Feičals Šefū ir vīrietis, kas videonovērošanas kameru ierakstos redzams gaišā mētelī un melnā cepurē kopā ar Briseles lidostas spridzinātājiem, bet oficiāli tas nav apstiprināts.

Prokuratūras oficiālajā paziņojumā teikts, ka ir veikta kratīšana apsūdzētā dzīvesvietā, bet ieroči un sprāgstvielas tur nav atrastas.

Viņš ir pirmais, kuram izvirzītas apsūdzības saistībā ar otrdien notikušajiem uzbrukumiem Briseles lidostā un metro, kuros gāja bojā 31 cilvēks un 300 tika ievainoti.

Otrs aizdomās turētais tiek identificēts kā Rabahs N. un tiek saistīts ar plānoto uzbrukumu Francijā, kuru izdevās novērst. Viņam izvirzītas apsūdzības par līdzdalību teroristiskās darbībās. Arī trešajam vīrietim - Abubakaram A. - izvirzītas tādas pašas apsūdzības.

Piektdien operācijā Briseles Shārbēkas rajonā, no kura otrdien savā ceļā devās trīs islāma ekstrēmisti, kas sarīkoja sprādzienus Briseles lidostā, aizturētais, kurš tika sašauts kājā tramvaja pieturā un tiek identificēts kā Abderamans A., ir aizturēts vēl uz 24 stundām, kamēr turpinās izmeklēšana.

Vēl viens aizturētais - Tavfiks A. - pēc plašas nopratināšanas ir atbrīvots.

 

LETA/ Foto: Reuters, EPA/LETA