Pasaulē
2016. gada 26. marts, 21:26

Organizatori atceļ Briselē plānoto gājienu

Jauns.lv

Organizatori sestdien paziņoja, ka atceļ svētdien plānoto "Gājienu pret bailēm", kurā bija plānots paust solidaritāti ar otrdien notikušo teroraktu Briseles lidostā un metro upuriem.

Pirms tam sestdien Beļģijas varas iestādes sestdien lūdza cilvēkus neiesaistīties svētdien plānotajā "Gājienā pret bailēm". Iekšlietu ministrs Jans Jambons norādīja, ka cilvēkiem nevajadzētu pulcēties drošības apsvērumu dēļ, un aicināja gājienu rīkot pēc vairākām nedēļām.

"Mēs saprotam šo lūgumu. Mūsu iedzīvotāju drošība ir pilnīga prioritāte. Mēs pievienojamies varas iestādēm ierosinājumā to atlikt un lūdzam cilvēkus šajā svētdienā nenākt," teikts organizator

"Mēs aicinām cilvēkus rīt [svētdien] nerīkot šādu manifestāciju," iepriekš teica iekšlietu ministrs, aicinājumu pamatojot ar drošības draudiem laikā, kad Beļģijā joprojām ir augsts terora draudu līmenis pēc otrdien notikušajiem teroraktiem, kuros gāja bojā 31 cilvēks un 300 tika ievainoti.

Organizatori paziņoja, ka svētdienas gājiena mērķis ir parādīt, ka Brisele un visa valsts kopumā atsakās pakļauties teroristu īstenotajai iebiedēšanai un visa valsts ir vienota.

"Šonedēļ mums, Beļģijas iedzīvotājiem uzbruka, uzbruka mūsu dzīvesveidam, mūsu paražām, mūsu tiesībām, mūsu brīvībai," teikts organizatoru paziņojumā.

"Pirmā reakcija tādos notikumos ir atkāpties, bet, atskatoties, varam teikt, ka bailēm ir jāpazūd cerībā un mūsu vērtību aizsardzībā," tajā piebilsts.

Gājiena sākums svētdien plānots centrālajā laukumā "Place de La Bourse", kas ir klāts ar ziediem un piemiņas vēlējumiem, kļūstot par svētvietu teroraktu upuru piemiņai.

Briseles mērs Ivans Majērs norādīja, ka atzīst un jūtas tāpat, kā tie, kas vēlas piedalīties, bet, ņemot vērā nepieciešamību koncentrēt policijas spēkus izmeklēšanā, labāk būtu gājienu atlikt.

"Ļausim drošības dienestiem darīt savu darbu, un atliksim gājienu, kurā mēs arī vēlamies piedalīties, uz vairākām nedēļām," Majērs teica kopīgā preses konferencē ar Jambonu.

LETA

Tēmas