Atliek lidmašīnas reisu uz Londonu, jo pasažiere brīdina par iespējamu ekstrēmistu
Sieviete bija pārliecināta, ka redzēja ar džihādistiem saistītu ziņojumu viņai blakus sēdošā vīrieša mobilajā telefonā.
Pasaulē
2016. gada 26. marts, 22:20

Atliek lidmašīnas reisu uz Londonu, jo pasažiere brīdina par iespējamu ekstrēmistu

Jauns.lv

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrības "EasyJet" reisa no Vīnes uz Londonu lidmašīna sestdien tika apturēta tieši pirms izlidošanas, jo pasažiere bija pārliecināta, ka viņai blakus sēdošais vīrietis varētu būs islāmistu ekstrēmists, paziņoja amatpersonas.

"Sieviete bija pārliecināta, ka redzēja ar [džihādistu grupējumu] "Islāma valsts" saistītu ziņojumu vīrieša mobilajā telefonā," Austrijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Karls Heincs Grundbeks.

Sieviete informēja stjuartus, tika izsaukta apsardze, lidmašīnas izlidošana tika atcelta un visi pasažieri tika evakuēti un bagāža izvesta no lidmašīnas, lai veiktu pārbaudes.

"Tomēr nekas netika atrasts, un lidmašīna ir devusies ceļā, tomēr tajā nav nedz šī vīrieša, nedz sievietes. Viņi tiek iztaujāti," viņš piebilda.

Vīrietis ir Irākas pilsonis. Pagaidām nav skaidrs, kuras valsts pārstāve ir sieviete, ka sacēla trauksmi.

Incidents noticis laikā, kad Eiropā ir paaugstināts drošības līmenis pēc tam, kad otrdien teroristu uzbrukumos Briseles lidostā un metro gāja bojā 31 cilvēks un 300 tika ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmās "Islāma valsts".

BNS/ Foto: AFP/LETA