Merkele ir "zaudējusi savu neuzvaramības auru", paziņo Vācijas ministre
2015.gadā Vācijā ieradās vairāk nekā miljons patvēruma meklētāju, kurus daļēji pievilināja Merkeles paziņojumi par atvērto robežu pieeju.
Pasaulē
2016. gada 27. marts, 09:10

Merkele ir "zaudējusi savu neuzvaramības auru", paziņo Vācijas ministre

Jauns.lv

Vācijas kanclere Angela Merkele ir "zaudējusi savu neuzvaramības auru", sestdien Vācijas plašsaziņas līdzekļi citēja valsts darba ministres Andreas Nālesas teikto.

Viņa teica, ka tās ir labas ziņas viņas pārstāvētajai Sociāldemokrātiskajai partijai (SPD), kas pašlaik veido koalīciju ar Merkeles Kristīgo demokrātu savienību (CDU) un tās Bavārijas māsaspartiju - Kristīgi sociālo savienību (CSU).

"SPD tas nozīmē, ka mēs pārliecinoši nākamgad varam iesaistīties vēlēšanu cīņā," Nālesas teikto citēja laikraksts "Bild".

Ministre minējusi partijas neseno uzvaru Reinzemes-Pfalcas federālās zemes reģionālajās vēlēšanās kā pierādījumu viņas partijas potenciālam uzvarēt ar "spēcīgu personību un skaidru pozīciju".

Merkeles CDU martā ir cietusi zaudējumus trīs Vācijas federālo zemju vēlēšanās.

Tas daļēji tiek saistīts ar spiedienu par migrācijas krīzes risināšanu. 2015.gadā Vācijā ieradās vairāk nekā miljons patvēruma meklētāju, kurus daļēji pievilināja Merkeles paziņojumi par atvērto robežu pieeju. Tas izraisījis Vācijas sabiedrībā plašas nesaskaņas un tie, kas iepriekš vēlēšanās nepiedalījās, reģionālajās vēlēšanās ir devušies pie urnām.

Nākamās parlamenta vēlēšanas Vācijā gaidāmas nākamā gada oktobrī.

LETA/Foto: EPA/LETA