Dramatiska piezemēšanās Astanā: aviolaineris ar 116 pasažieriem nolaižas bez šasijas. VIDEO
Pilota meistarība paglāba no iespējamas nelaimes.
Pasaulē
2016. gada 27. marts, 15:37

Dramatiska piezemēšanās Astanā: aviolaineris ar 116 pasažieriem nolaižas bez šasijas. VIDEO

Jauns.lv

Kazahstānas galvaspilsētas Astanas lidostā svētdien veikusi avārijas nolaišanos iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna, kurai nebija izdevies izlaist priekšējo šasiju, taču neviens no aviolainerī esošā 121 cilvēka nav cietis, ziņo portāls "Total.kz".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aviokompānijas "Bek Air" reaktīvā lidmašīna "Fokker-100" ar 116 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem bija ieradusies Astanā no Kizilordas. Tā kā neizdevās izlaist šasiju, lidmašīna vispirms izlietoja tajā esošo degvielu, lai mazinātu risku, ka pēc saskaršanās ar zemi tā varētu aizdegties. Pēc nolaišanās bremzēšana bijusi tik spēcīga, ka bloķējušies aizmugurējās šasijas riteņi.

Cilvēki no lainera, kura priekšgals atradās uz skrejceļa, tika evakuēti. Vēlāk viņiem tika atļauts atgriezties lidmašīnā,  lai paņemtu rokas bagāžu. Lai evakuētu uz skrejceļa esošo avarējušo aviolaineri, Astanas lidostā vairākas stundas bija pārtraukta lidmašīnu ielidošana un izlidošana, ziņo portāls "Bnews.kz". Ielidojušie reisi tika novirzīti uz Karaghandi lidostu. Tagad Astanas lidostā reisi atsākušies.

Kazahstānā nolaižas lidmašīna ar neizlaistu šasiju un 121 cilvēku uz klāja:

Kazahstānas investīciju un attīstības ministrs Asets Isekeševs paziņojis, ka lidmašīnas apkalpe par meistarīgu rīcību, veicot avārijas nolaišanos, tiks izvirzīta apbalvojumiem.

"Vēlos atzīmēt apkalpes un it īpaši tās komandiera meistarību un izturību, ka arī visu zemes dienestu saskaņotu rīcību. Apkalpi izvirzīsim valsts un resoru apbalvojumiem," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Isekeševs.

Ziņu sižets par negadījumu Astanā:

BNS/Foto: ekrānuzņēmums no total.kz

Tēmas