Pasaulē
2018. gada 10. aprīlis, 10:22

Ar "Novičok" saindētā Jūlija Skripaļa izrakstīta no slimnīcas un nogādāta drošībā

Jauns.lv

Ar nervus paralizēto vielu "Novičok" saindētā bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija Skripaļa izrakstīta no slimnīcas, vēstī BBC. 

33 gadus vecā Jūlija izrakstīta pirmdien un nogādāta "drošā vietā", kamēr viņas 66 gadus vecais tēvs aizvien ir slimnīcā, taču viņa stāvoklis "strauji uzlabojas". 

foto: REUTERS
Jūlija Skripaļa.

"Tas nav noslēgums viņas ārstēšanai, bet iezīmē svarīgu robežšķirtni," ārste Kristīne Blanšārda sacīja žurnālistiem pie slimnīcas.

Sergejs Skripaļs, kurš ir 66 gadus vecs, atguvies lēnāk, bet tiks izrakstīts no slimnīcas vēlāk, viņa piebilda.

Krievijas vēstniecība pauda gandarījumu par Jūlijas Skripaļas iznākšanu no slimnīcas, vienlaikus mudinot nekavējoties sniegt "pierādījumus tam, ka tas, kas ar viņu notiek, notiek pēc viņas brīva prāta".

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Solsberi slimnīcas amatpersonas pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Jūlija Skripaļa strauji atgūst spēkus un gaida dienu, kad jutīsies pietiekami labi, lai varētu pamest slimnīcu.

Slimnīca ziņoja, ka arī Sergeja Skripaļa veselības stāvoklis strauji uzlabojas.

Lielbritānija un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons savas valsts parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88