Ārzemju specdienesti gribot graut Putina reputāciju, ir nobažījies Kremlis
Pret Krievijas prezidentu tiekot gatavots "informatīvais uzbrukums". "Mēs esam saņēmuši laipni glaimīgus jautājumus, kas izstrādāti nopratināšanas manierē," satraucies viņa preses sekretārs.
Pasaulē
2016. gada 28. marts, 23:37

Ārzemju specdienesti gribot graut Putina reputāciju, ir nobažījies Kremlis

Jauns.lv

Kremlis pirmdien apsūdzējis "dažas nevalstiskās organizācijas, ārvalstu specdienestus un atsevišķus medijus" informācijas uzbrukumu gatavošanā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Kā paziņojis Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs, šo uzbrukumu mērķis esot "iesaistīties mūsu valsts priekšvēlēšanu kampaņā, kura vēl nav sākusies".

"Viņi turpina politiku, kas ir vērsta uz to, lai ar dažādiem netīriem paņēmieniem diskreditētu mūsu valsts vadību, pirmām kārtām Vladimiru Putinu. Kārtējā informācijas deva tiek gatavota tuvāko dienu laikā. Mēs esam saņēmuši laipni glaimīgus jautājumus, kas izstrādāti nopratināšanas manierē," viņš sacījis žurnālistiem.

Kremlis prognozējis, ka attiecīgas publikācijas tuvākajā laikā varot parādīties Francijā, Vācijā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

"Runa ir par Vladimiru Putinu personiski, par centieniem informatīvi piekļūt viņa ģimenei, par bērnības draugiem - Rotenbergu, Kovaļčuku," Peskovs klāstījis, pieminot Krievijas prezidentam pietuvinātas personas, kuras rietumvalstis iekļāvušas sankciju sarakstos, sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju. "Par ofšora kompānijām, par lielu skaitu biznesmeņu, kurus Vladimirs Putins ne acu galā nav redzējis."

Pēc viņa sacītā, Kremlis saņēmis provokatīvu jautājumu sarakstu, ko iesūtījis Starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas konsorcijs - organizācija, kas apvieno žurnālistus 65 pasaules valstīs.

Kā izteicies Peskovs, šajā konsorcijā darbojoties dažādu valstu slepeno dienestu pārstāvji un tas gatavojot "informatīvos uzbrukumus" - publikāciju sēriju, kurā tikšot mēģināts graut Putina reputāciju.

Septembrī Krievijā notiks parlamenta vēlēšanas, bet pastāv bažas, ka ar balsojuma rezultātiem atkal tiks manipulēts un ka balotēties būs atļauts tikai dažiem opozīcijas kandidātiem.

Februārī Putins paziņoja, ka "ārējie ienaidnieki" vēlas izjaukt gaidāmās vēlēšanas, un mudināja Krievijas drošības dienestus būt modriem.

Peskovs tagad paziņojis, ka Kremlis ir gatavs iesūdzēt žurnālistus tiesā, ja viņi izplatīšot melus par Putinu.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA