Ēģiptes lidmašīnas ar 82 cilvēkiem nolaupīšana izrādījusies mīlas drāma
Nolaupītājs atbrīvojis visus pasažierus, izņemot 4 personas un apkalpi.
Pasaulē
2016. gada 29. marts, 10:02

Ēģiptes lidmašīnas ar 82 cilvēkiem nolaupīšana izrādījusies mīlas drāma

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 13:42) Kipras Larnakas lidostā otrdien nolaidusies lidmašīna ar vairāk nekā 80 cilvēkiem, kas tikusi nolaupīta, paziņojusi Kipras policija.

Nolaupītājs atbrīvojis visus pasažierus, izņemot trīs, un gūstā joprojām atrodas arī četri lidmašīnas apkalpes locekļi, paziņojis Ēģiptes aviācijas ministrs Šerifs Fatijs.

Viņš norādīja, ka drošības apsvērumu dēļ sīkāku informāciju nevar atklāt.

Aviokompānija "EgyptAir" iepriekš ziņoja, nolaupītājs paturējis gūstā četras personas, kas nav Ēģiptes pilsoņi, un apkalpi.

Gūstā palikušo pasažieru identitāte pagaidām nav zināma.

Nolaupītājs vēl nav nācis klajā ar skaidrām prasībām un sarunas ar viņu turpinās, atklāja Fatijs, piebilstot, ka vēl nav arī noskaidrots, vai sprāgstvielu josta, ar ko viņš draudējis, ir vai nav īsta.

Zināms, ka nolaupītājam nav ieroču, viņš piebilda.

Kā pastāstīja avots Kipras valdībā, lidmašīnas nolaupītāja sieva ir kipriete. Tiesa gan, pāris nedzīvo kopā.

Nolaupītājs pieprasījis tikšanos ar sievu, kas jau devusies uz lidostu. Sieviete dzīvo Oroklini ciemā netālu no lidostas.

Pasažieru vidū bija 21 ārzemnieks, ieskaitot astoņus ASV, četrus Lielbritānijas un četrus Nīderlandes pilsoņus, kā arī vienu Francijas pilsoni, pavēstīja Ēģiptes Civilās aviācijas ministrija.

Atbilstoši ministrijas datiem lidmašīnā bijis 81 pasažieris, savukārt lidsabiedrība "EgyptAir" ziņoja, ka bijuši 55 pasažieri. Pagaidām nav izskaidrojuma tam, kāpēc datos ir šādas atšķirības.

Nolaupītājs pieprasījis patvērumu Kiprā, ziņoja radio, piebilstot, ka viņš nav ēģiptietis, un pieprasījis tulka pakalpojumus.

Nolaupīta ir "EgyptAir" lidmašīna "Boeing 737-800", kas bija ceļā no Ēģiptes pilsētas Aleksandrijas uz galvaspilsētu Kairu.

Jaunākā informācija liecina, ka lidmašīnu gaisā nolaupīja viens no pasažieriem, kurš draudēja to uzspridzināt un pieprasīja nolaišanos Kiprā. Vai viņam ir līdzzinātāji, pagaidām nav zināms.

Nolaupītājs sazinājās ar gaisa satiksmes kontroles torni plkst.8.30 pēc vietējā un Latvijas laika, un plkst.8.50 lidmašīnai tika dota atļauja nolaisties.

Lidmašīna tika nosēdināta uz skrejceļa attālāk no jaunās termināļa ēkas, bet tikai 200 metrus no pludmales, kur tobrīd atradās vairāki desmiti tūristu.

Lidosta tika slēgta un visi reisi novirzīti uz Kipras Pafas lidostu. Ieradušies drošības spēki un norit sarunas ar nolaupītāju.

Kipras Ārlietu ministrija paziņoja, ka iedarbināti "krīzes vadības plāni" un Kipras Nacionālais krīzes centrs sazinājies ar Ēģiptes varasiestādēm.

Situāciju pa telefonu apsprieduši arī abu valstu prezidenti, paziņoja Kipras valdības preses pārstāvis.


LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA