Džordžijas gubernators noraida prethomoseksuāļu likumprojektu
ASV Džordžijas štata gubernators republikānis Neitans Dīls.
Pasaulē
2016. gada 29. marts, 12:59

Džordžijas gubernators noraida prethomoseksuāļu likumprojektu

Jauns.lv

ASV Džordžijas štata gubernators republikānis Neitans Dīls pirmdien noraidījis "reliģijas brīvības" likumprojektu, kas atbilstoši lielo korporāciju, Holivudas un aktīvistu vērtējumam ierobežo homoseksuāļu tiesības.

Atbilstoši likumprojektam draudžu mācītāji varētu atteikties laulāt homoseksuāļu pārus, bet baznīcas un ticībā balstītas organizācijas drīkstētu, atsaucoties uz reliģisko pārliecību, atteikties nolīgt homoseksuāļus vai arī sniegt homoseksuāļiem pakalpojumus.

Uzņēmumi "Apple", "Disney", "Microsoft" un "Marriott", kā arī Nacionālā Futbola līga bija to uzņēmumu un organizāciju vidū, kas mudināja gubernatoru apturēt likumprojektu, kuru jau apstiprinājusi republikāņu kontrolētā štata likumdevēju sapulce.

"Es neuzskatu, ka mums kāds būtu jādiskriminē, lai aizsargātu Džordžijas ticībā balstīto kopienu, kuras daļa mana ģimene un es esam bijuši visu dzīvi," preses konferencē sacīja gubernators.

Vairāki lielie uzņēmumi mudināja gubernatoru neparakstīt likumu, bet kinostudija "Disney" pat draudēja pārcelt ražošanu citviet.

Pērn Džordžijā tika filmēti 240 kino un televīzijas projekti, kas pavalstī iztērēja 1,7 miljardus dolāru, liecina štata dati.

Debatēs iesaistījās arī Oskara balvas saņēmušās aktrises Anna Hataveja un Džūljena Mūra, mudinot gubernatoru uzlikt veto.

"Runa ir par mūsu štata raksturu un mūsu tautas raksturu," sacīja Dīls. "Mūsu cilvēki strādā plecu pie pleca, neskatoties uz mūsu ādas krāsu vai reliģiju, kurai mēs piederam. Mēs strādājam, lai padarītu labāku dzīvi mūsu ģimenēm un mūsu kopienām. Tāds ir Džordžijas raksturs. Es grasos darīt savu daļu, lai tas arī turpmāk būtu tā," uzsvēra gubernators.

Gubernatoram ir laiks līdz 3.maijam, lai likumprojektam uzliktu veto, sacīja viņa biroja pārstāvis.

LETA / Foto: AFP/LETA