foto: Facebook.com
Lieldienu brīnums: mirkli pirms ārsti gatavojās atslēgt zēnu no dzīvību uzturošām iekārtām, puika pamodās no komas
Pasaulē
2018. gada 2. aprīlis, 18:19

Lieldienu brīnums: mirkli pirms ārsti gatavojās atslēgt zēnu no dzīvību uzturošām iekārtām, puika pamodās no komas

Jauns.lv

Īstu Lieldienu brīnumu piedzīvojusi kāda ģimene Lielbritānijā - divus gadus vecais Dilans, kurš cīnās ar plaušu vēzi, pamodies tieši mirkli pirms ārsti gatavojušies atslēgt zēnu no dzīvību uzturošām iekārtām, vēsta "Telegraph".

2015. gada Ziemassvētkos Dilans elpošanas problēmu dēļ tika nogādāts Royal Derby slimnīcā Lielbritānijā. Pēc izmeklēšanas atklājās, ka zēna plaušas vairs nefunkcionē – 80% no tām bija piepildītas ar cistām. Zēnam tika uzstādīta īpaši reta diagnoze – plaušu histiocitoze. Pēcāk izmeklējumi parādīja, ka Dilans cieš no retas plaušu vēža formas, kam pievienojusies arī bakteriāla pneimonija. 

Ārsti vecākiem nedeva lielas cerības uz zēna atlabšanu, turklāt, Dilans ilgstoši atradies pieslēgties dzīvību uzturošajiem aparātiem. Domājot, ka cerību vairs nav, vecāki piekrita, ka mākslīga zēna uzturēšana pie dzīvības ir jāizbeidz. 

Divgadnieka vecāki jau bija atvadījušies no sava zēna, parakstot atļauju ārstiem atslēgt dzīvību uzturošās iekārtas. Dilana vēnā vairs netika ievadīti medikamenti un notika sagatavošanās darbi, lai atslēgtu visus aparātus, kas fiziski zēnu vēl uzturēja pie dzīvības, taču ģimene pamanīja bērnu gultiņā sakustamies.

Izrādījās, ka Dilana smadzeņu funkcija joprojām bija saglabājusies. 

“Lai nu kā, brīnumi notiek! Esmu pārliecināta, ka mūsu Dilans ir Lieldienu brīnums. Lai gan mūsu ģimene nav īpaši reliģiska, kad vecākais dēls uzzināja par notikušo, viņš paziņoja, ka Dilans ir kā Jēzus,” stāsta mazā zēna māte.