Ziemeļkorejas valdība aicina tautu gatavoties badam un nabadzībai
Šis foto tapis 28.martā: valsts līderis apmeklē nule atvērtu lielveikalu. Vai tauta tādā maz var atļauties iepirkties, nav skaidrs.
Pasaulē
2016. gada 29. marts, 16:51

Ziemeļkorejas valdība aicina tautu gatavoties badam un nabadzībai

Jauns.lv

Ziemeļkorejas valdība izplatījusi paziņojumu valsts iedzīvotājiem gatavoties iespējamam badam un lielām ekonomiskajām grūtībām, tomēr aicināja nekrist izmisumā, jo "ceļš uz revolūciju ir ilgs un grūts," vēstīja žurnāls "Time", atsaucoties uz Ziemeļkorejas valsts laikraksta komentāru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdības izdevumā "Rodong Sinmun" komentārs publicēts nepilnu mēnesi pēc tam, kad Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padome nobalsoja par plašākām sankcijām pret izolēto valsti pēc tam, kad tā brīdināja par savām kodolbruņojuma un militārajām spējām.

Komentārā norādīts, ka gaidāmās grūtības var izraisīt jaunu "grūto gājienu", ar ko tiek apzīmēts pagājušā gadsimta 90.gadu vidū valsti skārušais bads, kurā gāja bojā trīs miljoni cilvēku, vēstīja britu laikraksts "Telegraph".

"Iespējams, mums būs jādodas grūtā gājienā, kura laikā mums atkal būs jāgrauž koku saknes," lasāms "Rodong Sinmun" komentārā. "Rodong Sinmun" aicināja iesaistīties "70 dienu lojalitātes kampaņā" un, kā vēstī ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, pieprasīja Ziemeļkorejas cilvēkiem parādīt savu lojalitāti valsts augstākajam vadītājam Kimam Čeninam. Lai izrādītu savu lojalitāti valsts līderim, visiem galvaspilsētas Phenjanas iedzīvotājiem ik mēnesi valsts noliktavās ir jānogādā nepilns kilograms rīsu.

"Telegraph" vēstīja, ka Ziemeļkoreja ir arī pieprasījusi citām valstīm sniegt palīdzību - gandrīz 500 tūkstošus tonnu pārtikas. Līdz pagājušajam mēnesim tā bija saņēmusi vien 17,6 tūkstošus tonnu pārtikas palīdzības.

BNS/Foto: Reuters