foto: AP
"Jūtos sirreāli" - pirmo reizi publiski runā policists, kurš līdzās Skripaļiem tika saindēts ar nervu gāzi
Pēc vairāku nedēļu ārstēšanās no slimnīcas izlaists seržants Beilijs.
2018. gada 23. marts, 07:20

"Jūtos sirreāli" - pirmo reizi publiski runā policists, kurš līdzās Skripaļiem tika saindēts ar nervu gāzi

Jauns.lv

Ceturtdienas vakarā no slimnīcas Lielbritānijā izrakstīts un mājās palaists seržants Niks Beilijs, kurš kopš 4.marta tur ārstējās. Beilijs ir policists, kurš tika saindēts ar "Novičok" nervus paralizējošo gāzi uzbrukumā Krievijas spiegam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Solsberi slimnīcā seržants Beilijs ārstējies trīs nedēļas. Viņam iznākot no slimnīcas, gan tās pārstāvji, gan uzbrukuma izmeklētāji publiskā paziņojumā medijiem pauda, ka privātu iemeslu dēļ neatklās, kādas sekas saindēšana atsājusi un kāds ir kopējais policista veselības stāvoklis, vēsta "Euronews". 

Pats Beilijs uzrakstījis vēstījumu, ko publiski nolasījis viņa kolēģis. "Cilvēki man prasa, kā es jūtos. Nav tādu vārdu, kas aprakstītu, kā šobrīd jūtos. Sirreāli - tas būtu trāpīgākais vārds. Viss notikušais bijis kaut kas sirreāls. Esmu ļoti pateicīgs visiem par atbalstu, esmu saņēmis daudz kartiņu, vēstuļu, laba vēlējumu," teikts Beilija rakstītajā paziņojumā.

Kāds ir Skripaļa un viņa meitas stāvoklis

Jauns.lv jau vēstīja, ka saindētie tēvs un meita Sergejs un Jūlija Skripaļi turpina uzturēties slimnīcā, kuras lokācija gan netiek nosaukta. Sākotnēji izskanēja ziņas, ka abi ir komā. Kā vēsta "Salisburi Journal", Skripaļu stāvoklis šobrīd vērtējams kā kritisks, taču stabils. Vienlaikus lietas izmeklētāji paziņojuši, ka saindēšanas uzbrukuma pilnīga izmeklēšana, visticamāk, prasīs vēl daudzus mēnešus.

Par uzbrukumu ar nervus paralizējošo gāzi Lielbritānija tur aizdomās Krieviju, kur ķīmiskais ierocis "Novičok" ticis izstrādāts. Atbildē Lielbritānija no savas valsts izraidījusi vai visu Krievijas diplomātisko korpusu, un arī Krievija solījusi atbildēt ar to pašu.

Lielbritānijas izraidītie Krievijas diplomāti sāk pamest vēstniecību Londonā

Lielbritānijas izraidītie Krievijas diplomāti otrdien sākuši ar ģimenēm un bagāžu pamest vēstniecību Londonā.

gallery icon
38

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88