foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bailēs par savu dzīvību, Grieķijas policijā ierodas noslepkavotās Maltas žurnālistes ziņotāja
Automašīna, kurā tika uzspridzināta Maltas žurnāliste Dafne Karuana-Galicija.
Pasaulē
2018. gada 21. marts, 00:19

Bailēs par savu dzīvību, Grieķijas policijā ierodas noslepkavotās Maltas žurnālistes ziņotāja

Jauns.lv / LETA

Krievijas pilsone Marija Jefimova, kas sniegusi ziņas noslepkavotajai Maltas žurnālistei Dafnei Karuanai-Galicijai, ir ieradusies Grieķijas policijā, baidoties par savu dzīvību, otrdien paziņoja Eiropas Parlamenta deputāti.

Simtiem cilvēku atvadās no Maltā nogalinātās žurnālistes

Maltā noslepkavotās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicias bērēs piektdien piedalījušies simtiem cilvēku, bet preses pārstāvji privātajā dievkalpojumā netika ielaisti.

gallery icon
93

Eiroparlamenta deputāti otrdien nāca klajā ar paziņojumu, aicinot Grieķijas varas iestādes nodrošināt aizsardzību Jefimovai pēc viņas ierašanās policijas iecirknī Atēnās.

Novembrī tika izsniegts Eiropas orderis Jefimovas aizturēšanai pēc tam, kad viņa tika apsūdzēta svarīgas informācijas sniegšanā Karuanas-Galicijas ziņojumam par nelikumīgām attiecībām starp Maltas un Azerbaidžānas valdībām.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Automašīna, kurā tika uzspridzināta Maltas žurnāliste Dafne Karuana-Galicija.

Jefimova esot pateikusi Karuanai-Galicijai par viņas redzētiem dokumentiem, kuri liecinot par to, ka viens miljons eiro (1,2 miljoni ASV dolāru) no Azerbaidžānas valdošā klana esot nonākuši Maltas premjerministra sievas Mišelas Muskatas kontā.

Eiroparlamenta paziņojumā Jefimova tika raksturota kā "svarīga lieciniece izmeklēšanām par korupciju un naudas atmazgāšanu Maltā".

Maltā tūkstošiem protestētāju pieprasa atrast un sodīt žurnālistes slepkavas

Maltas galvaspilsētā Valletā svētdien vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās protesta akcijā, pieprasot atrast un sodīt pirms nedēļas nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicias ...

gallery icon
75

Jefimova pērn aizbēga no Maltas un paziņoja, ka to izdarījusi, baidoties par savu dzīvību un savas ģimenes drošību.

Žurnāliste un blogere Karuana-Galicija, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, 16.oktobrī tika nogalināta automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

53 gadus vecā Karuana-Galicija bija viena no Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon
22

Maltā trim vīriešiem decembrī tika izvirzītas apsūdzības viņas slepkavībā, tomēr tiek uzskatīts, ka tās organizētājs vēl arvien ir brīvībā.

Maltas varas iestādes ir meklējušas Jefimovu kopš novembra, kad viņa neieradās tiesā kā apsūdzētā nepatiesu apgalvojumu izteikšanā par policiju un sava bijušā darba devēja "Pilatus Bank" apkrāpšanā. Šī banka ir korupcijas apsūdzību centrā.

Cilvēki Maltā sēro par nogalināto žurnālisti Dafni Karuanu Galisiju

gallery icon
23