foto: AFP
"Es esmu miris vīrietis, kurš aizvien ir dzīvs..." Rumānis nokavēta apelācijas termiņa dēļ paliek bez identitātes
63 gadus vecais dzīvais mironis Konstantīns Reliu.
Pasaulē
2018. gada 20. marts, 09:21

"Es esmu miris vīrietis, kurš aizvien ir dzīvs..." Rumānis nokavēta apelācijas termiņa dēļ paliek bez identitātes

Jauns.lv

Tiesa Rumānijā apelācijas termiņa datuma beigu dēļ noraidījusi kāda vīrieša mēģinājumus pierādīt, ka viņš ir dzīvs.

Konstantīna Reliu neparastais stāsts šajās dienās nonācis daudzu Eiropas mediju uzmanības lokā. 63 gadus vecais vīrietis centies pārliecināt tiesu Rumānijā, ka valsts izsniegta miršanas apliecība uz viņa vārda neatbilst patiesībai, taču viņam tas neizdevās. 

Valsts acīs Reliu ir miris jau 2016. gadā, jo pēc tam, kad vīrietis devies strādāt uz Turciju, sieva no viņa vairākus gadus nesaņēma nekādas ziņas, tāpēc, vērsās valsts iestādēs un nokārtoja viņa miršanas papīrus. 

Uz Turciju rumānis pārcēlās jau tālajā 1992. gadā un teju divas desmitgades ģimene neko par viņu nezināja, līdz Turcija viņu deportēja atpakaļ uz Rumāniju, jo viņa personas apliecinošajiem dokumentiem bija beidzies derīguma termiņš. 

Jau Rumānijā vīrietis secināja, ka pēc savas dzimtenes domām viņš ir miris, un pierādīt pretējo nemaz nav tik vienkārši - apelācijas termiņš jau ir beidzies.

"Es esmu oficiāli miris, lai gan esmu dzīvs. Man nav ienākumu un es neko nevaru iesākt, jo tieku uzskatīts par mirušu," sūkstījās kungs.

Vīrietis, kuru var dēvēt arī par dzīvo mironi, sacījis, ka grib atgriezties Turcijā, kur viņam pieder bizness, taču sākumā jāatgūst sava identitāte un jāpanāk, lai miršanas apliecība tiktu anulēta, jo šobrīd viņš īsti nevar pamest valsti.