foto: REUTERS
Starp prezidentiem, kas sveic Putinu ar kārtējo triumfu, nav ne Vējoņa, ne Trampa
Donalds Tramps nav piezvanījis Putinam pēc uzvaras vēlēšanās.
2018. gada 19. marts, 22:32

Starp prezidentiem, kas sveic Putinu ar kārtējo triumfu, nav ne Vējoņa, ne Trampa

Jauns.lv

Kremlis publiskojis tos ārvalstu līderu vārdus, no kuriem saņemti sveicienu zvani un/vai telegrammas ar apsveikumiem saistībā ar Vladimira Putina uzvaru vēlēšanās. Starp sveikušajām valstīm nav neviena Baltijas līdera, kā arī nav ASV prezidenta vārda.

Jau divu dienu garumā Maskava saņem sveicienus saistībā ar amatā pārvēlēto prezidentu Putinu. Kremļa preses dienests publiskojis to valstu sarakstu, kas suminājumus sūtījusi vai veikušas oficiālus telefona zvanus, apsveicot Putinu ar uzvaru.

Sveicieni saņemti no Azerbaidžānas, Armēnijas, Baltkrievijas, Indijas, Kirgīzijas, Ķīnas Tautas Republikas, Tadžikistānas, Uzbekistānas, Venecuēlas un Japānas varas iestādēm. Sūtījums pienācis arī no Dienvidosetijas, vēsta "Interfax".

Iepriekš Krievijas medijos izskanēja, ka Putinu sveicis arī Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, kurš ir sociāldemokrāts un ārlietu ministrs Merkeles valdībā. 

Savukārt Baltais nams ASV paziņojis, ka Donaldam Trampam nav pat nodoma zvanīt Putinam un viņu apsveikt. Šāds zvans nav pat ticis iekļauts dienaskārtībā, jo "Putina uzvara nevienam nav bijis pārsteigums". Putinu oficiāli nav sveikuši arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidenti.

Jau vēstīts, ka Krievijā notikušajās vēlēšanās visai pārliecinoši un vēl vienu - domājams, pēdējo - amata termiņu pārvēlēts Vladimirs Putins.

Ļaudis dodas pie urnām: prezidenta vēlēšanas Krievijā 2018

gallery icon
35

Cilvēki Rīgā piedalās Krievijas prezidenta vēlēšanās

gallery icon
31