foto: Ekrānuzņēmums
11 gadus veca meitene Krimas vēlēšanu iecirknī noskaita Krieviju slavinošu dzejoli
Meitenīte ar izteiksmīgu priekšnesumu slavināja Krieviju un tās gaišo nākotni.
Pasaulē
2018. gada 19. marts, 13:33

11 gadus veca meitene Krimas vēlēšanu iecirknī noskaita Krieviju slavinošu dzejoli

Jauns.lv

Krievijas okupētajā Krimā iedzīvotāji vakar devās uz vēlēšanu iecirkņiem, lai nobalsotu par Krievijas prezidentu. Vienā no vēlēšanu iecirkņiem netālu no Simferapoles ar dzejoli pārsteidza 11 gadus veca meitene, vārdā Marija.

Vēlēšanu iecirkņa darbinieki un sanākušie vēlētāji dedzīgi klausījās meitenītes vārdos. Dzejolis bija par Krievijas augšāmcelšanos, un to, ka visa pasaule tās priekšā nometīsies ceļos.

Tika pieminēti arī nīstie rietumi, kas turpmāk novērtēs Krievijas varenību.

foto: Ekrānuzņēmums
Meitenīte ar izteiksmīgu priekšnesumu slavināja Krieviju un tās gaišo nākotni.

Nav īsti skaidrs, vai šādus dzejoļus māca Krimas skolās un, kas ir tā autors. Katrā ziņā meitenīte to noskaitīja izteiksmīgi un ar lielu godu, bet apkārtējie to uztvēra ar skaļiem aplausiem.

Tāda būs gaišā tautas nākotne pēc tam, kad Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins, nodrošinot sev vēl vienu sešu gadu amata termiņu.

Krievija pērn februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par "zaļajiem cilvēciņiem".

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.