foto: AP
Mistiskos sprādzienos Teksasā jau divi mirušie; policija nespēj atrast vainīgos un izsludina 115 000 lielu atlīdzību tam, kas to spēs
Pasaulē
2018. gada 19. marts, 11:40

Mistiskos sprādzienos Teksasā jau divi mirušie; policija nespēj atrast vainīgos un izsludina 115 000 lielu atlīdzību tam, kas to spēs

Jauns.lv

Aizadītajās brīvdienās jau ceturtajā mistiskajā sprādzienā Teksasas pilsētā Ostinā ievainoti vēl divi cilvēki. 

Teksasā jau 4. mistiskais sprādziens; policija nespēj atrast vainīgos

Mēneša laikā vēl nenoskaidrots spridzinātājs vai spirdzinātāju grupa jau ceturto reizi Teksasas pilsētā Ostinā izvietojusi sprādzienbīstamas paciņas, kurām eksplodējot, bojā ...

gallery icon
26

Mēneša laikā vēl nenoskaidrots spridzinātājs vai spirdzinātāju grupa jau ceturto reizi Teksasas pilsētā Ostinā izvietojusi sprādzienbīstamas paciņas, kurām eksplodējot, bojā gājuši divi cilvēki un vēl divi tikuši ievainoti. Pirmā eksplozija notikusi 2. martā, tai sekojusi vēl viena 12. martā, nogalinot 17 gadus vecu pusaudzi. 

Pilsētas ātrās palīdzības dienests apstiprinājis, ka svētdien, ap 20.30 pēc vietējā laika saņemts ziņojums par diviem sprādzienā smagi cietušiem vīriešiem vecumā ap 20 gadiem. 

foto: AP

Izmeklējot iepriekšējos sprādzienus, varas iestādes tos pozicionējušās kā iespējamus naida noziegumus, jo abi sprādzienā mirušie vīrieši bija afroamerikāņi. 

Ārkārtas preses konferencē Ostinas policijas priekšnieks paziņoja, ka cilvēkiem vajadzētu palikt savos mājokļos, pirms izmeklētāji ir pārliecinājušies par apkārtnes drošību. 

Policijai esot pamats uzskatīt, ka visi četri sprādzieni ir savstarpēji saistīti. Visas kartona pakas, kurās atradās spridzekļi, notikuma vietā tika nogādātas ar rokām. Pasta pakalpojumi nav tikuši izmantoti. Spridzekļi pagatavoti no sadzīves priekšmetiem, kas pieejami saimniecības un būvmateriālu preču veikalos. 

Pie lietas šobrīd strādā vairāk nekā simts policijas izmeklētāju. Izsludināta arī 115 000 ASV dolāru liela atlīdzība tam, kurš varētu spēt piedāvāt informāciju par spridzinātājiem, tādējādi atrisinot mistisko lietu, vēsta CNBC. 

Tēmas