foto: AP/LETA/Scanpix
Indi Lielbritānijā varēja nogādāt Skripaļa meita Jūlija
Jūlija Skripaļa.
Pasaulē
2018. gada 16. marts, 18:18

Indi Lielbritānijā varēja nogādāt Skripaļa meita Jūlija

LETA

Lielbritānijas specdienesti pārbauda versiju, ka nervus paralizējošā viela, ar kuru tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, tikusi ielikta viņa meitas Jūlijas čemodānā pirms izlidošanas no Maskavas, vēsta laikraksts "The Telegraph".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izmeklētāji uzskata, ka ar toksīnu varēja būt piesūcināts apģērbs, kosmētika vai kāda dāvana, kas vēlāk tika atvērta Skripaļa mājās Solsberi. Britu izmeklētāji ir pārliecināti, ka ļaundari varēja viegli iekļūt Jūlijas dzīvoklī Maskavā, lai ieliktu indi viņas bagāžā. Tādā veidā viņa neapzināti varēja indīgo vielu atvest uz Lielbritāniju, kur 3.martā Londonā ielidoja no Maskavas.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Meja piebilda, ka Londona anulē ielūgumu Lavrovam apmeklēt Apvienoto Karalisti un ka Lielbritānija nesūtīs uz šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā nedz kādu augstāka ranga amatpersonu, nedz kādu karaliskās ģimenes locekli.

Lielbritānija, Francija, Vācija un ASV ceturtdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, nosodot uzbrukumu Skripaļam un viņa meitai Jūlijai un nodēvējot to par "uzbrukumu Lielbritānijas suverenitātei".