foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: šausmas Gruzijas slēpošanas kūrortā – cilvēki kliedzot glābjas no salūzuša pacēlāja
Pasaulē
2018. gada 16. marts, 16:15

VIDEO: šausmas Gruzijas slēpošanas kūrortā – cilvēki kliedzot glābjas no salūzuša pacēlāja

Jauns.lv

Kalnu slēpošanas kūrortā Gudauri (Gruzija) sabojājās pacēlājs, kā rezultātā cieta vairāki krievu tūristi. Cietušie ārstējas vietējā slimnīcā, bet smagāk cietušos, iespējams, drīzumā transportēs uz Tbilisi.

Pēc sākotnējās informācijas nelaime notikusi, jo atslēgusies elektroenerģija. Pēc tā daļa no pacēlāja sēdekļiem, kuros sēdēja tūristi, sāka slīdēt atpakaļ un ietriecās cits citā.

"Medicīniskā palīdzība tika sniegta 10 cietušajiem. Notikuma vietā ieradās trīs neatliekamās palīdzības ekipāžas. Cietušos aizveda uz Gudauri slimnīcu. No Tbilisi tika nosūtītas reanimācijas automašīnas gadījumā, ja pacientus vajadzēs nogādāt galvaspilsētā. Cietušo stāvokļi ir "vidēji smagi," pastāstīja kūrorta preses sekretāre.

Gudauri ir viens no populārākajiem Gruzijas slēpošanas kūrortiem. Tas atrodas vairāk nekā 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa, bet sniega sega nogāzēs sasniedz pat pusotru metru. Kūrortu iecienījuši tūristi no Krievijas, jo tas atrodas netālu no ceļa, kas ved uz Gruzijas un Krievijas robežu.

Iecienītais Gruzijas kalnu slēpošanas kūrorts Gudauri

Gudauri ir viens no populārākajiem Gruzijas slēpošanas kūrortiem. Tas atrodas vairāk nekā 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa, bet sniega ...

gallery icon
29

Lielākā daļa kūrorta slēpošanas trases ir paredzētas iesācējiem, bērniem un amatieriem, taču ir arī trases, kas piemērotas profesionāļiem. Tradicionāli slēpošanas sezona Gudauri ilgst no decembra līdz maijam.