foto: REUTERS
Četras lielvalstis paziņo, ka uzbrukums Skripaļam "apdraud mūsu visu drošību"
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.
Pasaulē
2018. gada 15. marts, 16:24

Četras lielvalstis paziņo, ka uzbrukums Skripaļam "apdraud mūsu visu drošību"

LETA

ASV, Francijas, Vācijas un Lielbritānijas līderi izdevuši kopīgu paziņojumu, nosodot 4.martā Anglijas dienvidrietumu pilsētā Solsberi notikušo uzbrukumu bijušam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Nodēvējot to par militāras kategorijas nervus paralizējošās vielas, kuru izstrādājusi Krievija, pielietošanu Eiropā pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara, četru valstu līderi norāda, ka uzbrukums "apdraud mūsu visu drošību".

"Tas ir uzbrukums Lielbritānijas suverenitātei un tās (vielas) pielietošana no valsts puses ir skaidrs Ķīmisko ieroču konvencijas un starptautisko tiesību pārkāpums," teikts paziņojumā.

Kā norādīts, Lielbritānija informējusi sabiedrotos, ka "ir ļoti ticams, ka Krievija ir atbildīga par uzbrukumu".

"Mēs piekrītam Lielbritānijas novērtējumam, ka nav ticama alternatīva izskaidrojuma un norādām, ka Krievijas neatbildēšanu uz Lielbritānijas likumīgo prasību vēl vairāk uzsver tās atbildību," teikts paziņojumā.

foto: REUTERS
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

"Mūsu bažas vairo arī agrākie Krievijas bezatbildīgās uzvedības piemēri. Mēs aicinām Krieviju rīkoties atbilstoši tās kā ANO Drošības padomes locekles pienākumiem, lai aizstāvētu starptautisko mieru un drošību," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Meja piebilda, ka Londona anulē ielūgumu Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam apmeklēt Apvienoto Karalisti un ka Lielbritānija nesūtīs uz šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā nedz kādu augstāka ranga amatpersonu, nedz kādu karaliskās ģimenes locekli.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās