foto: AFP
Tramps tviterī paziņo, ka no amata tiek atbrīvots valsts sekretārs Tilersons
No kreisās: Tilersons, Pompeo.
Pasaulē
2018. gada 13. marts, 15:17

Tramps tviterī paziņo, ka no amata tiek atbrīvots valsts sekretārs Tilersons

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņojis, ka pašreizējais ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons tiks aizvietots ar līdzšinējo Centrālās Izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Maiku Pompeo. 

Tikmēr Pompeo vietā CIP vadīšot Džīna Haspela. 

"Maiks Pompeo, CIP direktors, būs mūsu jaunais valsts sekretārs. Viņš savu darbu veiks fantastiski! Paldies tev par darbu, Reks Tilerson! Džīna Haspela būs jaunā CIP direktore, pirmā sieviete šajā amatā. Apsveicu visus!" - sociālajā tīklā "Twitter" pavēstījis Tramps. 

Kā pavēstīja augsta ranga ASV amatpersona, Tramps vēlējies pārmainīt savu komandu pirms sarunu sākšanas ar Ziemeļkoreju.

"Prezidents vēlējās būt pārliecināts, ka viņam ir jauna komanda pirms gaidāmajām sarunām ar Ziemeļkoreju," sacīja amatpersona.

foto: AFP
No kreisās: Tilersons, Pompeo.

Tramps slavēja bijušo ASV armijas virsnieku un kongresmeni Pompeo, kurš vadījis CIP teju 14 mēnešus, kā "īsto personu darbam šajās svarīgajās krustcelēs".

"Viņš turpinās mūsu programmu atjaunot Amerikas pozīciju pasaulē, stiprināt mūsu alianses, stāties pretim mūsu pretiniekiem un censties panākt Korejas pussalas atbrīvošanu no kodolieročiem," paziņoja Tramps.

Tilersons pirms atlaišanas nav runājis ar Trampu un viņam nav sniegts paskaidrojums par šo soli, paziņoja viņa vietnieks Stīvs Goldsteins.

"Sekretārs šorīt nav runājis ar prezidentu un nezina par iemeslu, taču ir pateicīgs par iespēju dienēt un joprojām stingri uzskata, ka valsts dienests ir godājams aicinājums," sacīja Goldsteins.

Tramps improvizētā preses konferencē pie Baltā nama paziņoja, ka starp viņu un Tilersonu bijusi problēma ar "ķīmiju".

"Tā bija atšķirīga mentalitāte. Tā bija atšķirīga domāšana," sacīja Tramps. "Es domāju, ka Rekss tagad būs daudz laimīgāks."