foto: Instagram
Sāk izmeklēšanu par Krievijā atrasto maisu ar 52 cilvēku plaukstām
2018. gada 12. marts, 08:06

Sāk izmeklēšanu par Krievijā atrasto maisu ar 52 cilvēku plaukstām

Jauns.lv

Habarovskas (Krievijā) prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar pagājušās nedēļas baiso atradumu Amūras upes krastā - tur tika uziets maiss ar kopumā 52 cilvēku plaukstām, šodien vēsta "PBK".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maisā atradās 26 pāri cilvēka ekstremitāšu. Par izmeklēšanas uzsākšanu paziņojis prokuratūras preses dienests. Krievijas varasiestādes par atradumu uzzinājušas no medijiem.

Vienlaikus jau sākotnējā pārbaudē 8.martā izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka atrastās rokas nav noziedzīgas izcelsmes. 

Turpinoties izmeklēšanai, norīkotas kriminālistikas ekspertīzes, kā arī tiek pārbaudīta Habarovskas mirušo apbedīšanas organizāciju darbība saskaņā ar tiesību aktiem.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievijas Tālajos Austrumos kādā no Amūras upes pietekām atrasts maiss ar 26 cilvēku ekstremitāšu pāriem. 

Avots tiesībsargājošajās iestādēs atklājis, ka maiss atrasts pēc tam, kad saņemts paziņojums par atrastu vienu roku.

Pēc tam, kad informācija par rokām, kā arī fotogrāfijas, parādījās medijos, paziņojumu izplatījušas arī tiesībsargājošās iestādes. Izmeklēšanā noskaidrots, ka rokas nāk no cilvēku mirstīgajām atliekām, kurām veica tiesu medicīnisko ekspertīzi, tostarp, lai noskaidrotu mirušo personības.

Amatpersonas mierināja, ka notikušajam nav krimināla rakstura, bet gluži vienkārši nepareiza bioloģisko objektu utilizēšana.