Bēgļu integrācija darba tirgū būs ilgstoša, lēš Vācijas rūpnieki
Daļai bēgļu ir ļoti zema kvalifikācija. Pirmais solis - viņiem vispirms ir jāiemācās vācu valoda. Bez tās nu nekādi.
Pasaulē
2016. gada 3. aprīlis, 18:10

Bēgļu integrācija darba tirgū būs ilgstoša, lēš Vācijas rūpnieki

Jauns.lv

Vācijas rūpnieki prognozē ilgstošu bēgļu integrāciju darba tirgū, paziņojis Vācijas Rūpnieku federācijas (BDI) vadītājs Ulrihs Grillo.

"Ekonomika dara diezgan daudz, lai integrētu bēgļus, bet tas ir daudz grūtāk nekā daudzi cilvēki domā," viņš norādīja aģentūrai DPA un Francijas laikrakstam "Les Echos".

Daļai bēgļu ir ļoti zema kvalifikācija, sacīja Grillo.

"Tas sākas ar vācu valodu, bez tās nekas nav iespējams," viņš piebilda.

"Ja mēs, vācieši, nākamo piecu gadu laikā varam integrēt katru piekto bēgli, tad mēs kaut ko būsim sasnieguši," atzina BDI vadītājs.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka daudziem jaunajiem bēgļiem ir vairāk nekā 18 gadi, kas rada lielas problēmas skolām. Lai risinātu šīs problēmas, būs nepieciešami desmiti tūkstoši skolotāju.

Grillo arī uzsvēra, ka nesen popularitāti ieguvusī eiroskeptiskā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) "nepiedāvā nekādus risinājumus".

"Tā ir pret visu, kas ir svarīgs Vācijas ekonomikai: pret eiro, pret Eiropu, pret atvērtību (..) Eiropa nav problēma. Eiropa ir risinājums," paziņoja BDI līderis.

Jau ziņots, ka Vācijā pērn tika reģistrēti divi miljoni jaunu imigrantu, bet 860 000 no tiem devušies tālāk uz citām valstīm.

Tas nozīmē, ka Vācijā palikuši 1,14 miljoni imigrantu, kas ir augstākais imigrācijas rādītājs, kopš tiek apkopota šāda informācija.

LETA, DPA/ Foto: AFP/LETA

Tēmas