foto: Ekrānuzņēmums
Anglijas piekrastē izskalotas tūkstošiem mirušas jūras zvaigznes
Cilvēki Ramsgeitas piekrastē nespēj noticēt redzētajam.
Pasaulē
2018. gada 5. marts, 16:35

Anglijas piekrastē izskalotas tūkstošiem mirušas jūras zvaigznes

Jauns.lv

Svētdien, 4. martā Anglijas dienvidaustrumu pilsētas Ramsgeitas piekrastē tika izskalotas tūkstošiem mirušas jūras zvaigznes. Notikušais saistāms ar nesen pieredzēto auksto laiku. Sals skāra Lielbritāniju no 27. februāra līdz 3. martam.

Video tika ievietots sociālajos tīklos, un tajā redzami jūras iemītnieki, kas lielā vairumā izskaloti krastā. Ramsgeitas iedzīvotājs Kriss Konstantīns, kurš nofilmēja šo bēdīgo ainu, norādīja, ka pludmalē starp jūras zvaigznēm bijuši arī miruši omāri, krabji, kaijas un zivis.

Vīrietis atzīmēja, ka tik liela mēroga nelaimi vēl nebija redzējis, neskatoties uz piedzīvotajām vētrām un temperatūru izmaiņām. Mirušie jūras dzīvnieki klājuši visu piekrastes līniju.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki Ramsgeitas piekrastē nespēj noticēt redzētajam.

Lielbritānijas Jūras biedrība paziņojusi, ka dzīvnieku nāves iemesls bijis ekstremāls aukstums, kas skāris piekrastes ūdeni. Tas licis tam atdzist līdz sasalšanas temperatūrai, bet vētras radīti viļņi iznesuši dzīvniekus šajā nāvējošā skavā. Ziemeļjūras piekrastes dienvidu daļa ir īpaši sekla, tāpēc, iespējams, bija maz vietu, kur jūras dzīvnieki varēja patverties.