foto: Vida Press
Prinča Harija kāzu laikā Lielbritānijas krogi drīkstēs strādāt ilgāk
Princis Harijs un viņa līgava Megana Mārkla.
Pasaulē
2018. gada 4. marts, 09:31

Prinča Harija kāzu laikā Lielbritānijas krogi drīkstēs strādāt ilgāk

LETA

Lielbritānijas krogiem būs atļauts darboties ilgāk nekā parasti prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu laikā, kuras iekšlietu ministre Embera Rada svētdien nosauca par "nacionālu svinību dienu".

Valdības dekrēts ļaus krogiem palikt atvērtiem līdz plkst.1.00 gan naktī pirms 19.maijā paredzētās kāzu ceremonijas, gan naktī pēc tās.

"Karaliskās kāzas ir iespēja kopienām visā valstī apvienoties un nosvinēt šo nozīmīgo un laimīgo pasākumu mūsu karaliskajai ģimenei un mūsu nācijai," teica Rada.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzas notiks 19.maijā Svēta Džordža kapelā Vindzoras pilī. Šī pils uz rietumiem no Londonas ir karalienes Elizabetes II rezidence.

Jaunlaulātie pēc kāzu ceremonijas dosies braucienā ar zirgu vilktu karieti cauri Vindzoras pilsētai, ļaujot plašākām tautas masām izbaudīt karaliskās ģimenes kāzu atmosfēru.
Pēc ceremonijas kāzu viesi dosies uz pieņemšanu Vindzoras pils Svēta Jura zālē, kur jaunais pāris ieradīsies pēc izbrauciena ar karieti.

Vēlāk vakarā Harija tēvs princis Čārlzs rīkos vēl vienu pieņemšanu par godu jaunajam pārim, uz kuru uzaicināti tuvākie draugi un ģimenes locekļi.

"Ir skaidrs, ka sabiedrība atbalsta ideju, ka tai būtu vairāk laika pacelt glāzes uz prinča Harija un Meganas Mārklas veselību nacionālu svinību dienā," piebilda Rada.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon
21

Valdība pēc četras nedēļas ilgām konsultācijām piekrita šādai krogu darbības noteikumu maiņai uz šo kāzu laiku.
Šo lēmumu atzinīgi novērtēja Lielbritānijas Alus un krogu asociācijas vadītāja Bridžida Simondsa.

"Tas ļaus nācijai atbildīgā veidā svinēt un pacelt glāzes uz Harija un Meganas veselību, vienlaikus atbalstot dižo britu alus un krogu nozari," viņa sacīja.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon
53

2005.gadā ieviests likums ļauj valdībai mīkstināt noteikumus par krogu atvēršanas un slēgšanas laiku "īpašas starptautiskas, nacionālas vai vietējas nozīmes gadījumā".

Šis likums jau ticis izmantots Harija vecākā brāļa prinča Viljama un Keitas kāzu laikā 2011.gadā un karalienes 90 gadu jubilejas svinību laikā 2016.gadā.

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23