Gaisa triecienos Sīrijā nogalināti 22 džihādisti
Sīrijas armijas karavīri.
Pasaulē
2016. gada 4. aprīlis, 12:36

Gaisa triecienos Sīrijā nogalināti 22 džihādisti

Jauns.lv

Sīrijas ziemeļaustrumos svētdien notika gaisa triecieni, kuros nogalināti vismaz 22 džihādisti, tai skaitā “Al Qaeda” Sīrijas filiāles “Nusras fronte” preses sekretārs un viņa dēls, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija “Sīrijas Cilvēktiesību observatorija”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaisa triecieni notika, kad “Nusras frontes” preses sekretārs Abu Firass al Suri tikās ar citiem vadošiem islāmistu kaujiniekiem šī grupējuma bastionā Idlibas provinces Kafardžalesas pilsētā.

"Abu Firass al Suri, viņa dēls un vismaz 20 džihādisti no grupējumiem “Nusras fronte” un “Jund al-Aqsa” (“Jeruzalemes kareivji”) un džihādisti no Uzbekistānas tika nogalināti uzlidojumos pozīcijām Idlibas provincē," sacīja “Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas” vadītājs Rami Abdelrahmans.

Vēl nebija zināms, vai šos gaisa triecienus īstenojušas Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma kara lidmašīnas vai Asada sabiedrotās Krievijas spēki.

Notika uzbrukumi arī diviem citiem “Nusras frontes” un tās sabiedrotā džihādistu grupējuma “Jund al-Aqsa” objektiem Idlibas provinces ziemeļos, un tajos ir daudz nopietni ievainoto, teica Abdelrahmans.

Sīrietis Suri, īstajā vārdā Radvans Nammuss, bija cīnījies pret padomju okupācijas spēkiem Afganistānā, kur viņš satika vēlāko “Al Qaeda” līderi Osamu bin Ladenu un viņa mentoru Abdallāhu Azamu. Suri atgriezās Sīrijā 2011.gadā, mikroblogu vietnē “Twitter” rakstīja viņa atbalstītāji.

Sīrijā kopš 27.februāra lielākoties ir ievērots pagaidu pamiers starp valdības spēkiem un nemierniekiem, bet tas neattiecas uz džihādistu grupējumiem “Islāma valsts” un “Nusras fronte”.

Šis pamiers ir ļāvis Krievijai un ASV vadītajai koalīcijai koncentrēt savu cīņu pret džihādistiem Sīrijā.

Sīrijas režīma bruņotie spēki svētdien arī ieņēma Karjatainas pilsētu, kas bija viens no pēdējiem “Islāma valsts” bastioniem Sīrijas centrālajā daļā, ziņoja valsts televīzija.

 

LETA/Foto: AFP/LETA