foto: AFP/Scanpix/LETA
Sīrijā krituši astoņi Turcijas karavīri, 13 ievainoti
Afrīnas ofensīvā kopš tās sākuma ir kritis 41 Turcijas karavīrs.
Pasaulē
2018. gada 2. marts, 07:49

Sīrijā krituši astoņi Turcijas karavīri, 13 ievainoti

LETA

Sīrijas ziemeļrietumos ceturtdien krita astoņi Turcijas karavīri un 13 tika ievainoti, piedaloties ofensīvā pret kurdu kaujiniekiem Afrīnas reģionā, paziņoja Turcijas armija.

Ceturtdien mirušo karavīru skaits, par kuru pavēstīja armijas štābs divos atsevišķos paziņojumos, ir starp lielākajiem vienas dienas laikā, kopš Turcijas armija 20.janvārī sāka pārrobežas operācijas pret kurdu kaujinieku grupējumu "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) Afrīnas reģionā.

Štāba paziņojumos netika precizēti apstākļi, kādos ceturtdien krita vai tika ievainoti šie karavīri.

Ir apstiprināts, ka Afrīnas ofensīvā kopš tās sākuma ir kritis 41 Turcijas karavīrs.

Turcijas armija nav sniegusi datus par upuriem tās sabiedroto Sīrijas kaujinieku rindās. Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR) gan ir paziņojusi, ka operācijās Afrīnas reģionā gājuši bojā apmēram 240 kaujinieki.

Turcija turpina operācijas Afrīnā un ir paziņojusi, ka ANO Drošības padomes aicinājums uz pamieru Sīrijā neattiecas uz tās ofensīvu pret kurdu kaujiniekiem šajā reģionā.

Ankara uzskata YPG par "teroristu" organizāciju, kas ir cieši saistīta ar separātistu grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK), kurš kopš 1984.gada Turcijas teritorijā rīko asiņainu partizānu karu par kurdu autonomiju.

YPG tomēr bauda ASV atbalstu un pilda svarīgu lomu starptautiskās koalīcijas cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā.

Situāciju tālāk sarežģīja Sīrijas režīmu atbalstošu elementu dislocēšana Afrīnas reģionā pirms 10 dienām, palielinot risku, ka tur varētu izcelties sadursmes starp Turcijas un Sīrijas spēkiem.