Erdogans: "Azerbaidžāna kādu dienu atgūs kontroli pār Kalnu Karabahu"
Erdogans: "Mēs šodien stāvam plecs pie pleca ar mūsu brāļiem Azerbaidžānā. Bet šīs vajāšanas neturpināsies mūžīgi. Karabaha kādu dienu atgriezīsies pie sava sākotnējā saimnieka. Tā būs Azerbaidžānas."
Pasaulē
2016. gada 4. aprīlis, 21:13

Erdogans: "Azerbaidžāna kādu dienu atgūs kontroli pār Kalnu Karabahu"

Jauns.lv

Azerbaidžāna "kādu dienu" atgūs kontroli pār Kalnu Karabahu, pirmdien sacīja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Mēs šodien stāvam plecs pie pleca ar mūsu brāļiem Azerbaidžānā. Bet šīs vajāšanas neturpināsies mūžīgi. Karabaha kādu dienu atgriezīsies pie sava sākotnējā saimnieka. Tā būs Azerbaidžānas," preses konferencē Ankarā sacīja prezidents.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika.

Sestdien uz Kalnu Karabahas robežām ar jaunu sparu atjaunojušās sadursmes armēņu un azerbaidžāņu bruņoto spēku starpā. Kaujās pēdējo trīs dienu laikā dzīvību zaudējuši vismaz 36 cilvēki.

Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekad nav kontrolējusi Kalnu Karabahu, tā armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju.

Azerbaidžāna, kuras aizsardzības budžets pārsniedz visa Armēnijas valsts budžeta apjomu, draudējusi zaudētās teritorijas atgūšanai pielietot spēku, ja sarunas nedos nekādus rezultātus. Savukārt Armēnija paudusi apņēmību uz jebkādām militārām akcijām reaģēt ar masīvu prettriecienu.

 

LETA/Foto: AFP/LETA