foto: EPA
Īrija gatavojas stiprākajam sniegputenim 35 gadu laikā; sinoptiķi izsludina augstāko - sarkano brīdinājumu
Pasaulē
2018. gada 28. februāris, 12:32

Īrija gatavojas stiprākajam sniegputenim 35 gadu laikā; sinoptiķi izsludina augstāko - sarkano brīdinājumu

LETA

Liela sniega un apledojuma dēļ brīdinājuma līmenis Īrijā trešdien paaugstināts no oranža uz sarkano, sinoptiķiem prognozējot, ka valstij tuvojas pēdējo gadu lielākais sniegputenis.

Īrijas nacionālais meteoroloģijas dienests "Met Eireann" ziņo, ka aizvadītajā naktī daļu valsts pārklājusi piecus līdz desmit centimetrus bieza sniega sega, un līdz ceturtdienai sniega biezums vietām var sasniegt 25 centimetrus.

Sarkanā trauksme spēkā arī galvaspilsētā Dublinā.

Pamazām sasalst viss: pēdējo gadu lielākais aukstums pārņēmis teju vai visu Eiropu

Gaisa temperatūrai slīdot arvien zemāk, pirmdien jau teju visās Eiropas valstīs spēkā sinoptiķu brīdinājums par salu vai sniegu, liecina meteoroloģisko ...

gallery icon
38

No dienvidiem Britu salām tuvojas ciklons "Emma", kas sev līdzi nes stiprus nokrišņus un vētru. Sagaidāms, ka vietām uzsnigs vēl vairāki desmiti centimetru sniega, stiprākā snigšana prognozēta Īrijas austrumos, Anglijas rietumos un Velsā. Iespējama arī atkala jeb sasalstošs lietus.

Gaidāmais sniegputenis dažos reģionos var kļūt par spēcīgāko pēdējo 35 gadu laikā.

Lielbritānijā spēkā oranžās krāsas brīdinājums par stipru snigšanu, tajā skaitā vietām Skotijā prognozēts līdz 40 centimetriem dziļš sniegs. Arī Lielbritānijā sinoptiķi apsver iespēju izsludināt visaugstākās pakāpes jeb sarkano brīdinājumu.

"Briesmonis no austrumiem" paralizē Lielbritāniju

Lielbritāniju sasniedzis tā dēvētais “briesmonis no austrumiem” ("Beast from the East"), izraisot satiksmes haosu un ietekmējot lidostu darbību.

gallery icon
92

Vietējie plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka daudzviet iztukšoti pārtikas veikalu plaukti, traucēta satiksme un slēgtas skolas. Varasiestādes aicinājušas uzņēmējus ļaut saviem darbiniekiem ceturtdien un piektdien palikt mājās.

Jau ziņots, ka aukstums aptvēris teju visu Eiropu, pārspēti simtiem temperatūras rekordu. Trešdienas rītā kalnos Norvēģijas dienviddaļā sals pastiprinājās līdz pat -42 grādiem, kas ir šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra Eiropā.

Romu ieskauj milzīgs sniega daudzums

Romas iedzīvotāji pirmdien, 26. februārī pamodās un konstatēja, ka pilsētu ieskāvis sniegs. Pamatīgs sniegputenis skāris Itālijas vidieni un tā dēļ ...

gallery icon
90

Citkārt saulaino Korsiku pārsteidz ārkārtīgi liels daudzums sniega

Aukstums no Sibīrijas stindzina teju vai visu Eiropu. Pārspēti simtiem aukstuma rekordu. Arī citkārt saulainajā un salīdzinoši siltajā Korsikā aukstums ...

gallery icon
14