foto: AFP
Tramps par Floridas slaktiņu: "Es skrietu iekšā pat bez ieroča"
Pasaulē
2018. gada 26. februāris, 21:42

Tramps par Floridas slaktiņu: "Es skrietu iekšā pat bez ieroča"

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien, paužot kritiku policijas reakcijai nesenā Floridas skolas slaktiņa gaitā, sacīja, ka viņš uzbrukumā cietušajā skolā skrietu iekšā pat bez ieroča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēki ASV sēro par baisajā slaktiņā mirušajiem skolēniem

Cilvēki ASV sēro par baisajā slaktiņā mirušajiem skolēniem

gallery icon
55

Baltajā namā tiekoties ar vairākiem desmitiem gubernatoru no visas valsts, Tramps kritizēja Floridas skolā norīkoto policistu, kurš nebija iegājis ēkā, kur pamatā notika slaktiņš, kā arī šerifa vietniekus, kas pēc ierašanās notikuma vietā nebija rīkojušies pietiekami ātri.

"Nevar zināt, pirms neesi pārbaudīts, bet es uzskatu, es tiešām ticu, ka es skrietu tur iekšā, pat ja man nebūtu ieroča," sacīja Tramps. "Un es uzskatu, ka vairums cilvēku šajā telpā arī rīkotos tā, jo es lielāko daļu no jums pazīstu."

Ameriku satricina kārtējais traģiskais slaktiņš skolā

Vidusskolā ASV Floridas štata dienvidos trešdien notika apšaude, kurā 17 cilvēki ir nogalināti un desmitiem ievainoti, un varas iestādes paziņoja, ...

gallery icon
68

Policisti, kas tagad tiek kritizēti, "nebija gluži uzvarētāji ar goda medaļām", un viņu sniegums bija, "atklāti sakot, atbaidošs".

Sanāksmes gaitā gubernatori Trampam izteica iebildumus pret viņa ierosinājumu apbruņot skolotājus.

Jau ziņots, ka 14.februārī Floridā 19 gadus vecais Nikolass Kruss Pārklendas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni "AR-15" un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 17 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

Pēc Floridas slaktiņa ASV aizsākusies jaunatnes kustība, kas vēršas pret ietekmīgo Savienoto Valstu šaujamieroču tiesību lobēšanas organizāciju, ar kuru Tramps ir cieši saistīts.