Par līgavaiņa slepkavu lamātā latviete Andželika Grāsvalde raudot sniedz izjustas intervijas
Grāsvalde ar asarām acīs skaidro, ka savu vīrieti mīlējusi un "savu sodu jau saņēmusi".
2018. gada 23. februāris, 20:59

Par līgavaiņa slepkavu lamātā latviete Andželika Grāsvalde raudot sniedz izjustas intervijas

Jauns.lv

No ieslodzījuma atbrīvotā Latvijas pilsone Andželika Grāsvalde sniegusi atklātas intervijas vairākiem ietekmīgiem ASV medijiem, tostarp gan ziņu kanālam "ABC", gan "New York Times".

Grāsvaldi no cietuma izlaida decembrī, un viņai noteikts vēl nosacīta soda izciešanas laiks. Pēc tam ASV tiesai būs jāvērtē, vai viņu deportēt atpakaļ uz Latviju. Jāteic, ka portālam Jauns.lv mēneša laikā neizdevās gūt informāciju no Latvijas Ārlietu ministrijas par to, vai ASV ir vai nav nodoms Grāsvaldi deportēt.

Sieviete izcietusi viņai piespriesto sodu par noziegumu, kas ved uz 2015.gadu, kad Hudzonas upē laivošanas laikā izdzisa Grāsvaldes mīļotā vīrieša Vincenta Viafores dzīvība. Konkrēti par vainīgu slepkavībā viņa netika atzīta, vienlaikus Grāsvaldei inkriminēja kavēšanos ziņošanā par nelaimi, tīšu pretdarbību dzīvības glābšanā un vēlmi iedzīvoties uz apdrošināšanas naudas vīrieša nāves gadījumā. Par "izrēķināšanās" iemeslu galvenokārt tiek minētas sievietes dusmas uz Viafori, ka viņš vēlējies seksu trijatā.

Telekanāls ABC pat izveidojis dokumentālo filmu, kurā galvenā varone ir Andželika.

"Es neesmu cietsirdīga"

Andželika Grāsvalde vairākās intervijās tagad skaidro savu nostāju. Viņa uzsver, ka nav vēlējusies sava līgavaiņa nāvi, jo ļoti viņu mīlējusi. "Es neesmu auksta, neesmu bezsirdīga. Esmu jūtīgs cilvēks. Mīlu cilvēkus. Mīlu Vincentu, mīlu viņa ģimeni, draugus. Es neļāvu viņam tā vienkārši nomirt, centos palīdzēt [toreiz upē]. Nav godīgi, ka mani portretē kā aukstasinīgu slepkavu," medijam "New York Times" juristu klātbūtnē pauda Grāsvalde.

Mirušā cilvēka līķi upē atrada tikai maijā.

Tagad Grāsvalde teic, ka todien dzīvībai bīstamā situācijā bijuši abi, bet viņai izdevies izglābties, taču nav sanācis izglābt draugu. "Un tagad mani par to vaino?" viņa retoriski vaicā.

Vienlaikus nelaiķa Viafores māsa Laura Raisa pauž, ka joprojām nav skaidrības, kas īsti notika 2015.gada aprīlī Hudzonas upē. "Viņa ir vainīga, citādi viņa tāda nemaz nejustos," saka māsa. Viņa pauž neizpratni, kā īsi pēc nelaimes Andželika varējusi doties uz bāru dziedāt karaokē "Hotel California", taču pati vainotā medijiem skaidro, ka tādējādi centusies pārdzīvot smago zaudējumu, jo tā bijusi "viņu dziesma".

Foto, ko Anželika Grāsvalde ievietoja Feisbukā nedēļu pēc Vincenta Viafores nāves

Incidents Hudzonas upē, kad zem ūdens pazuda Viafore, notika 19.aprīlī. Laika posmā no 25.-29. aprīlim (kad Anželiku Grāsvaldi arestēja) viņa ...

gallery icon
26

Anželika Grāsvalde cietumā Ņujorkā

Ieslodzīto Anželiku Grāsvaldi ved no cietuma ēkas uz tiesas zāli.

gallery icon
6