foto: AFP
ASV politiķu delegācija Rietumkrastā apmētāta ar olām
Pasaulē
2018. gada 22. februāris, 22:14

ASV politiķu delegācija Rietumkrastā apmētāta ar olām

LETA

ASV politiķu delegācija Rietumkrastā apmētāta ar olām, palestīniešiem protestējot pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāki Ņujorkas domes locekļi un pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvji Rāmallā tikās ar palestīniešu sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma darbiniekiem. Pametot tikšanās vietu, vairāki desmiti palestīniešu protestētāju apmētāja viņus ar olām un dzinās pakaļ autobusam, kurā delegācija devās prom.

Par amerikāņu drošību gādāja palestīniešu drošības spēki.

Protestētāju plakāti vēstīja: "ASV ir daļa no problēmas, nevis risinājuma".

ASV Valsts Departaments nosodījis palestīniešu protestētāju agresiju pret amerikāņu politiķu delegāciju.

"Savienotās Valstis noteikti nosoda vardarbības vai iebiedēšanas izmantošanu, lai paustu politiskus viedokļus. (..) Šāda veida rīcība nešaubāmi nenāk par labu palestīniešu interesēm, tā tikai panākt to, ka amerikāņi nespēj uzklausīt vai apsvērt palestīniešu perspektīvu," teikts ASV Valsts departamenta paziņojumā.

Viens no protestētājiem aģentūrai AFP izteicies, ka ieradies, lai izrādītu pretestību Trampa lēmumam par Jeruzalemi.

Pagājušajā mēnesī protestētāji izjauca ASV diplomātu tikšanos ar tirdzniecības palātas locekļiem Betlēmē.

Tramps decembrī atzina Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, izpelnoties Netanjahu cildinājumus un palestīniešu, kā arī teju visas pārējās pasaules nosodījumu.

Jeruzalemes statuss ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem izraēliešu un palestīniešu miera sarunās. Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi.

Izraēla vēlāk Austrumjeruzalemi anektēja un uzskata, ka visa pilsēta ir tās galvaspilsēta. Savukārt palestīnieši vēlas, lai Austrumjeruzaleme kļūst par viņu nākotnes valsts galvaspilsētu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās