foto: Vida Press
ASV miris kārtējais cilvēks, kurš dzinies pēc ekscentriska miljonāra apslēptiem dārgumiem
ASV miljonārs, 86 gadus vcais Forests Fenns.
Pasaulē
2018. gada 22. februāris, 13:59

ASV miris kārtējais cilvēks, kurš dzinies pēc ekscentriska miljonāra apslēptiem dārgumiem

Jauns.lv

Ņūmeksikas policijas pārstāvji apstiprinājuši, ka pagājušajā nedēļā atraduši bezvēsts pazuduša mācītāja mirstīgās atliekas. Viņš bija viens no daudziem, kas centies atrast kāda miljonāra apslēptus dārgumus, bet diemžēl ne pirmais, kurš, kārojot pēc bagātības, gājis bojā. 

Mistiskie dārgumi apslēpti kalnos ASV ziemeļos uz Ņūmeksikas robežas ar Kolorādo. Tiek lēsts, ka dārgumus 2010. gadā kalnos paslēpis ASV miljonārs Forests Fenns, atstājot norādes noslēpumainas poēmas veidolā. 

Starp paslēptajām vērtslietām esot gan zelta monētas, rotaslietas un dārgmetāli, gan citi vērtīgi artefakti. Precīza bagātību vērtība nav zināma, taču izskanējušas versijas, ka tie varētu būt vairāki miljoni ASV dolāru. 

Miljonārs Fenns bagātību paslēpis, cerībā, ka tas uzjundīs piedzīvojumu garu tajos, kas dārgumus dosies meklēt. Tiesa gan, bagātību atrast nebūs viegli, un ceļā pēc tās bojā gājuši jau vairāki cilvēki. 

Ņūmeksikas policijas priekšnieks norādījis, ka dārgumu medības ir jāpārtrauc, jo tās apdraud cilvēka dzīvību. 

Lai nu kā, miljonārs negrasoties pārtraukt dārgumu medības, taču solījis atrast veidus, kā šo savdabīgo atrakciju padarīt mazāk bīstamu. 

Forests Fenns ir 86 gadus vecs ekscentrisks vērtslietu kolekcionārs, kuram tika atklāts nieru vēzis pēdējā stadijā. Pēc diagnozes atklāšanas, Fenns nolēma savu bagātību atdāvināt cilvēkam, kurš pats to būs spējīgs atrast. Vairāku miljonu ASV dolāru vērtās bagātības tika paslēptas kalnos ASV ziemeļdaļā. Līdz šim brīdim vēl nevienam nav izdevies tās atrast, vēsta “Nytimes”. 

Tēmas