foto: EPA/LETA
Tilersons: ASV izskata jautājumu par jaunu sankciju noteikšanu Krievijas pārstāvjiem
Tilersons neizslēdza iespēju, ka pret Sīrijas varasiestādēm var tikt pielietots militārs spēks.
Pasaulē
2018. gada 19. februāris, 09:39

Tilersons: ASV izskata jautājumu par jaunu sankciju noteikšanu Krievijas pārstāvjiem

LETA

ASV šobrīd izskata iespēju iekļaut jaunu Krievijas pārstāvju vārdus sankciju sarakstā, intervijā telekanālam CBS sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbildot uz raidījuma vadītājas jautājumu, "kāpēc netiek ieviestas jaunas sankcijas, kuras grib atbalstīt lielākā daļa ASV Kongresa locekļu", Tilersons sacīja: "Mēs jau esam spēruši soļus, kas atbilstoši likumam ir novērsušas vairākas Krievijas militārās piegādes. Un mēs izskatām jautājumu par to, kurus vēl no [Krievijas] pārstāvjiem varētu pakļaut sankcijām."

Valsts sekretārs neizslēdza iespēju, ka pret Sīrijas varasiestādēm var tikt pielietots militārs spēks, apsūdzot tās ķīmisko ieroču izmantošanā.

"Kā tas jau notika pērn aprīlī, mēs savās prasībās esam ļoti nopietni, kad sakām, ka ķīmiskie ieroči nedrīkst tikt pielietoti nevienā konfliktā regulāri un normālā kārtā," sacīja Tilersons.

Viņš kārtējo reizi ķīmisko ieroču izmantošanā Sīrijā vainoja Krieviju.

"Mēs minam šos faktus, saistot ar īpašo Krievijas atbildību, jo uzskatām, ka tieši tā ir uzņēmusies atbildību attiecībā uz ķīmisko ieroču iznīcināšanu un apgalvojusi, ka to [Sīrijā] vairs nav," sacīja valsts sekretārs.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija janvāra beigās publiskoja ilgi gaidīto sarakstu ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem cilvēkiem, kurā iekļauti 114 Krievijas politiķu un 96 tā dēvēto oligarhu vārdi.

Saraksts veidots ar domu identificēt personas, kas guvušas labumu Putina valdīšanas laikā, bet iekļaušana sarakstā nenozīmē automātisku sankciju piemērošanu šīm personām.

Kā iepriekš skaidroja ASV Valsts departamenta sankciju politikas koordinators Daniēls Frīds, "iekļaušana sarakstā palielina risku, ka nākotnē šiem cilvēkiem var tikt noteiktas sankcijas".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās