foto: Wikipedia
Irānā nogāzusies pasažieru lidmašīna; izdzīvojušo nav
Nokritusī lidmašīna ir "Iran Aseman Airlines" ATR 72.
2018. gada 18. februāris, 10:11

Irānā nogāzusies pasažieru lidmašīna; izdzīvojušo nav

Jauns.lv/LETA

Irānā svētdien nogāzusies pasažieru lidmašīna un gājuši bojā visi 60 pasažieri un seši apkalpes locekļi, kas tajā atradās, apliecinājis lidsabiedrības "Aseman Airlines" pārstāvis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lidmašīna "ATR-72", kas bija ceļā no Teherānas uz Jāsūdžu Irānas dienvidrietumos, avarējusi miglainā laikā nomaļā vietā Zāgrosa kalnos pie Semīromas pilsētas, aptuveni 620 kilometrus no galvaspilsētas. Katastrofas cēlonis nav zināms.

Kā aģentūrai ISNA pastāstījis Irānas parlamenta nacionālās drošības un ārlietu komitejas vadītājs Aladins Borudžerdi, lidmašīna šorīt pazudusi no radaru ekrāniem, bet par avāriju ziņojuši vietējie ļaudis.

Nelaimes vietai kalnos nevar piekļūt ar autotransportu, un miglas dēļ to pagaidām nav izdevies sasniegt arī ar helikopteru.

Irānā tuvinieki sēro par lidmašīnas avārijā bojāgājušajiem

Irānā svētdien nogāzusies pasažieru lidmašīna un gājuši bojā visi 60 pasažieri un seši apkalpes locekļi, kas tajā atradās.

gallery icon
9

"Aseman Airlines", trešā lielākā Irānas lidsabiedrība, iekļauta Eiropas Komisijas nedrošo aviokompāniju sarakstā. Tā specializējusies satiksmes nodrošināšanā ar grūti sasniedzamām, nomaļām vietām, bet veic arī starptautiskus reisus.

Irānas komerciālās pasažieru aviācijas lidmašīnu flote pa ilgajiem starptautisko sankciju gadiem ir stipri novecojusi, mazās lidsabiedrības izmanto lidmašīnas, kuru vecums pārsniedz 40 gadus, un avārijas notiek diezgan bieži.

Pēdējo pāris gadu laikā Teherāna gan parakstījusi vērienīgus līgumus ar kompānijām "Airbus" un "Boeing" par lidmašīnu iegādi, bet līdz šim saņemtas tikai aptuveni desmit lidmašīnas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās