foto: REUTERS
ASV izvirza apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem par iejaukšanos vēlēšanās
Pasaulē
2018. gada 16. februāris, 21:00

ASV izvirza apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem par iejaukšanos vēlēšanās

LETA

ASV piektdien izvirzījušas apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem un trim juridiskajām personām par iejaukšanos ASV vēlēšanās, paziņojis īpašā prokurora Roberta Millera birojs, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Kā teikts apsūdzības rakstā, apsūdzētie no 2014.gada līdz šim brīdim iesaistījušies sazvērestībā, lai iejauktos "ASV politiskajā un vēlēšanu procesā, ieskaitot prezidenta vēlēšanas 2016.gadā".

Trim izvirzītas apsūdzības sazvērestībā pastrādāt krāpšanos ar elektroniskiem līdzekļiem, bet pieci apsūdzēti par identitātes zagšanu. Izvirzītas arī apsūdzības finansiālā krāpniecībā.

Kā šonedēļ paziņoja ASV izlūkdienestu vadītāji, Krievijas centieni iejaukties ASV politikā nemazinās un rada draudus novembrī gaidāmajām Kongresa starpposma vēlēšanām.

Maskavas centieni iejaukties ASV politikā ir tikpat spēcīgi kā 2016.gadā, uzskata Centrālās izlūkošanas pārvaldes, Federālā Izmeklēšanas biroja, Nacionālās drošības pārvaldes un trīs citu izlūkošanas aģentūru vadītāji.