foto: EPA
Kā baisā slaktiņa sarīkotājam izdevās aizbēgt? Atklāj jaunas tās dienas notikumu detaļas
Aizdomās turētais Nikolass Kruss.
Pasaulē
2018. gada 16. februāris, 08:24

Kā baisā slaktiņa sarīkotājam izdevās aizbēgt? Atklāj jaunas tās dienas notikumu detaļas

Jauns.lv

Par Floridas slaktiņa sarīkošanu aizdomās turētais Nikolass Kruss pamanījās aizbēgt no notikuma vietas, jo iejuka pūlī ar panikas pārņemtajiem skolēniem, kuri bēga, lai glābtos, vēstī ārvalstu mediji. 

Pēc slaktiņa vidusskolā Pārklendas pilsētā, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki, bet vēl daudzi tika ievainoti, atklājušās jaunas detaļas no tās dienas liktenīgo notikumu virknes. 

Cilvēki ASV sēro par baisajā slaktiņā mirušajiem skolēniem

Cilvēki ASV sēro par baisajā slaktiņā mirušajiem skolēniem

gallery icon
55

Amatpersonas preses konferencē pastāstīja, ka Kruss skolā ieradās trešdien plkst.14.19 pēc vietējā laika. Viņš iegāja skolā, rokās viņam bija melna soma, kurā viņš nesa savu pusautomātisko triecienšauteni "AR-15". Plkst.14.21 viņš jau bija uzsācis apšaudi, virzoties no telpas uz telpu dažādos skolas stāvos. Pēc apšaudes Kruss nometa savu ieroci un somu, un devās prom no ēkas, šķērsojot netālu esošos tenisa kortus. 

Atbildīgās iestādes arīdzan apstiprinājušas, ka slaktiņā izmantoto ieroci viņš iegādājies likumīgi turpat Floridas štatā.

Pēc slaktiņa Kruss devies uz lielveikalu "Walmart", "Subway" ātrās ēdināšanas restorānā nopirka dzērienu un devās uz "McDonald's". Plkst.15.41, kas ir aptuveni 40 minūtes pēc tam, kad viņš izgāja no "Makdonalda", policija viņu aizturēja. 

foto: EPA
Aizdomās turētais Nikolass Kruss.

Sasauktajā preses konferencē šerifs Skots Izraēls skaļi nolasīja visu 17 bojāgājušo vārdus, kuru vidū ir arī skolas futbola treneris Ārons Feī, kuru viņš nodēvēja par savu "ļoti, ļoti, ļoti īpašo draugu, pēc kura skums". 

Jānorāda, ka Kruss ceturtdien nopratināšanas laikā atzina, ka sarīkoja slaktiņu, kurš ir viens no baisākajiem ASV pēdējo gadu desmitu laikā. 

Ameriku satricina kārtējais traģiskais slaktiņš skolā

Vidusskolā ASV Floridas štata dienvidos trešdien notika apšaude, kurā 17 cilvēki ir nogalināti un desmitiem ievainoti, un varas iestādes paziņoja, ...

gallery icon
68

Jauns.lv jau vēstīja, ka trešdien Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā notika apšaude, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki. Aizdomās par slaktiņa pastrādāšanu tur 19 gadus veco Nikolasu Krusu, kuru policija pēc notikušā aizturēja. 

Kruss sociālajos medijos bija publicējis "ļoti satraucošus" vēstījumus, paziņojis vietējais šerifs, neatklājot to saturu.

Varasiestādes vēl nav publicējušas šāvēja fotoattēlu, un viņam piederošais vietnes "Instagram" konts esot bloķēts.

Vairāki aculiecinieki vietējiem medijiem pavēstījuši, ka Krusam skolā bijušas problēmas.

"Ar viņu pērn bija problēmas, jo viņš draudēja skolēniem, un laikam viņam tika lūgts atstāt skolas teritoriju," laikrakstam "Miami Herald" pastāstīja matemātikas skolotājs Džims Gards, kurš 2016.gadā vienu semestri mācījis Krusu.

Ar Krusu skolas laikā bijis "daudz problēmu", stāstīja vietējais skolēns Nikolas Koks, kurš pieminēja gadījumu, kad Kurss skolas laikā izspēris logu.

"Visi paredzēja", ka Kruss sarīkos šādu uzbrukumu, vietējam telekanālam WJXT sacīja cits skolēns. Viņš arī pavēstīja, ka uzbrucējs zinājis skolas plānu un drošības procedūras tajā.