Briseles teroristi pašnāvnieki gatavojušies uzbrukt Lieldienu brīvdienās
Divi islāmistu pašnāvnieki 22.martā uzspridzinājās lidostas izlidošanas zālē, un policija joprojām meklē trešo teroristu, kura bumba neuzsprāga.
Pasaulē
2016. gada 7. aprīlis, 12:15

Briseles teroristi pašnāvnieki gatavojušies uzbrukt Lieldienu brīvdienās

Jauns.lv

Izmeklētāji aizvien vairāk sliecas ticēt versijai, ka teroristi pašnāvnieki, kas 22.martā uzspridzinājās Briseles Zaventemas lidostā, bija gatavojušies rīkot šos teroraktus Lieldienu brīvdienās – visticamāk, Pirmajās Lieldienās 27.martā, ceturtdien ziņoja Beļģijas laikraksts “Soir”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ir iespējami dažādi varianti, bet šāda hipotēze tiešām ir prioritāra,” laikraksts citēja sava ziņu avota viedokli.

"Soir" atgādināja, ka par šāda scenārija iespējamību Beļģijas mediji ziņojuši drīz pēc teroraktiem Briseles lidostā un metro. Izmeklēšanas gaitā ir iegūti jauni dati, kuri pamato šo versiju, atzīmēja laikraksts.

Terorakti varētu būt ar traģiskāku iznākumu, ja to īstenošanas laikā pasažieri masveidā dotos pavadīt Lieldienu brīvdienas, uzskata “Soir”.

Divi islāmistu pašnāvnieki 22.martā uzspridzinājās lidostas izlidošanas zālē, un policija joprojām meklē trešo teroristu, kura bumba neuzsprāga. Vēl viens terorists pašnāvnieks 22.martā uzspridzinājās Briseles metro stacijā.

Atbildību par šiem uzbrukumiem, kuros dzīvību zaudēja 35 cilvēki, ieskaitot trīs teroristus, uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

 

BNS / Foto: AFP, EPA/LETA